Магучіх захистила титул чемпіонки Європи, Геращенко завоювала «бронзу»: подробиці успіху українок на Євро-2024

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
819
2 голоси
Магучіх захистила титул чемпіонки Європи, Геращенко завоювала «бронзу»: подробиці успіху українок на Євро-2024
Магучіх і Геращенко. Фото: Суспільне
Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко успішно виступили на чемпіонаті Європи 2024 з легкої атлетики. Українськи стрибунки у висоту завоювали «золото» та «бронзу».

У столиці Італії Риму проходить чемпіонат Європи з легкої атлетики. Сьогодні, 9 червня, відбувся фінал зі стрибків у висоту серед жінок.

Переможницею стала Ярослава Магучіх, яка взяла висоту 2.01 м — це найкращий результат України на Євро за всю історію! Два роки тому Ярослава завоювала «золото» європейської першості, підкоривши 1.95 м.

Ірина Геращенко зупинилась на 1.95 м і ця висота принесла українці «бронзу». Друге місце зайняла сербка Ангеліна Топіч, яка зупинилась на позначці 1.97 м і не змогла повторити висоту Магучіх.

Стрибки у висоту. Жінки, фінал

  1. Ярослава Магучіх (Україна)2.01 м
  2. Ангеліна Топіч (Сербія) — 1.97 м
  3. Ірина Геращенко (Україна)1.95 м

Деталі успіху Магучіх і Геращенко

  • Магучіх завоювала своє друге поспіль «золото» на чемпіонатах Європи у стрибках у висоту. У 2022 році вона вперше виборола золоту медаль на цих престижних змаганнях.
  • Магучіх увійшла до історії як третя стрибунка у висоту, яка здобула більше ніж дві нагороди на чемпіонатах Європи, приєднавшись до Рут Бейтія з Іспанії та Йоланди Балаш з Румунії.
  • Геращенко вперше в своїй кар’єрі виборола медаль на відкритому чемпіонаті Європи з легкої атлетики, додавши до свого «срібла» на Євро-2021 у приміщенні.
  • Євро-2024 став історичним моментом для України, оскільки вперше було завойовано подвійний подіум у жіночих стрибках у висоту. Раніше, у 2022 році, Україна мала подвійний успіх у бігу на 400 метрів з бар’єрами, де Вікторія Ткачук та Анна Рижикова здобули «срібло» та «бронзу» відповідно.