17-річний плавець встановив національний рекорд України: раніше він здобув дві олімпійських ліцензії

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
2133
0 голосів
17-річний плавець встановив національний рекорд України: раніше він здобув дві олімпійських ліцензії
Олександр Желтяков. Фото: Instagram
Олександр Желтяков здобув срібло на юнацькому чемпіонаті світу з плавання на дистанції 50 м на спині. Втім, друге місце дозволило 17-річному плавцю встановити національний рекорд.

Плавець Олександр Желтяков продовжує тішити українських вболівальників своїми результатами. Раніше він здобув дві олімпійських ліцензії, а тепер встановив національний рекорд України.

Це сталося на дистанції 50 м на спині протягом юнацького чемпіонату світу з плавання, що проходить у Ізраїлі. Желтяков подолав дану відстань за 24.91 секунд. На чемпіонаті світу це гарантувало 17-річному плавцю лише срібло, а ось в Україні це стало найкращим результатом вітчизняного плавця.

  • Попередній рекорд серед дорослих протримався чотири роки, його встановив Богдан Касьян на Всесвітніх іграх (25.09 секунди).
  • Натомість серед юніорів Желтяков на 0.38 секунди побив свій ж рекорд, який тримався з квітня 2023 року.
  • У боротьбі за перше місце чемпіонату світу українець поступився на 0.11 секунди представнику Чехії – Мірославу Кнедлі. 
  • З таким же відривом Желтяков випередив свого найближчого переслідувача, аргентинця Улісеса Саравію.
  • Нагадаємо, що раніше українець виконав два олімпійських нормативи та виступить наступного року в Парижі на двох дистанціях: 100 та 200 м на спині.