«Була підготовлена на 60-70%‎»: тренер збірної України пояснив, завдяки чому Білодід виграла Євро-2024

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
933
1 голос
«Була підготовлена на 60-70%‎»: тренер збірної України пояснив, завдяки чому Білодід виграла Євро-2024
Дар’я Білодід. Фото: Google
Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва розповів, що допомогло Дар’ї Білодід виграти чемпіонат Європи, адже готова до турніру наша спортсменка була неповністю.

У четвер, 25 квітня, Дар’я Білодід принесла збірній України з дзюдо першу медаль на чемпіонаті Європи, яка виявилася золотою. Зараз наша спортсменка повернулася додому, де її чекало безліч букетів з квітами.

Віталій Дуброва зізнався, що спортсменка не була повністю готова до турніру, але досвід та психологія зіграли вирішальну роль.

«‎Дай Боже, щоб це був лише початок перемог у цьому році. Вона була, на мій погляд, технічно та фізично підготовлена на 60-70%, але психологічно була готова на 100%. І завдяки досвіду, правильної технічної боротьби, вибудованої тактики на сутички, стала чемпіонкою. 

Бо суперниці були складними як у чвертьфіналі, так і у півфіналі та фіналі — входять до топ-15 світового рейтингу і будуть претендентками на нагороди і на Олімпійських іграх», – сказав фахівець в інтерв’ю для Суспільне Спорт.

  • Відзначимо, що ця нагорода стала вже четвертою для Білодід на Євро – до цього були два «золота» та «срібло» у ваговій категорії до 48 кг.
  • Після зміни вагової категорії, то це перша «золота» нагорода на змаганнях світового рівня.
  • Також українка виборола третє місце на турнірі Grand Slam у Баку.