На дев'ять сантиметрів вище за Бубку: відео нового світового рекорду у стрибках з жердиною

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
3462
1 голос
На дев'ять сантиметрів вище за Бубку: відео нового світового рекорду у стрибках з жердиною
Арман Дюплантіс. Фото: Google
Шведський легкоатлет Арман Дюплантіс на етапі Діамантової ліги встановив новий світовий рекорд у стрибках у висоту з жердиною, подолавши планку 6.24 метра.

24-річний шведський легкоатлет Арман Дюплантіс на етапі Діамантової ліги в китайському Сямені встановив новий світовий рекорд у стрибках у висоту.

Атлет підкорив планку на висоті 6.24 м, що на один сантиметр краще за попередній світовий рекорд, встановлений ним же у вересні 2023 року в американському Юджині.

Відео стрибка шведського спортсмена можете переглянути у нашому телеграм-каналі

Срібну нагороду здоув представник США Сем Кендріс (5.82), а трійку найкращих замкнув китаєць Хуан Бокай (5.72).

Зазначимо, що тепер Арману Дюплантісу належать дев'ять з десяти найкращих стрибків з жердиною в історії.

  • Нагадаємо, що у 1994 році Сергій Бубка у приміщенні подолав планку, встановлену на висоті 6.15 метри. 20 років його результат не вдавалося перевершити.
  • У 2014 році француз Рено Лавіллені на турнірі «Зірки жердини» у Донецьку перестрибнув позначку 6,16 метра. Через шість років, у лютому 2020-го, швед Дюплантіс встановив новий рекорд – 6,17 метра.
  • 59-річний Сергій Бубка обіймав посаду президента НОК з червня 2005 по листопад 2022 року. З 4 липня 2022 року він не перебуває в Україні.
  • У липні ЗМІ повідомили інформацію, що фірма «Монблан», яка афілійована з ексчиновником, працює на тимчасово окупованих територіях та співпрацює з ворогом.
  • На початку листопада стало відомо, що СБУ заочно повідомила про підозру брату ексочільника НОК Василю Бубці щодо колабораційної діяльності та сприяння діяльності терористичній організації.