Скандал у чоловічій збірній України з волейболу: капітан команди не вийшов у старті на першу гру Євро-2023

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1297
0 голосів
Скандал у чоловічій збірній України з волейболу: капітан команди не вийшов у старті на першу гру Євро-2023
Олег Плотницький. Фото: CEV
Капітан збірної України з волейболу Олег Плотницький залишився поза стартовим складом команди на стартову гру зі Словенією. ФВУ заявила, що в догравальника травма. Сам ж гравець сказав, що з ним усе в порядку.

Незрозуміла ситуація склалася навколо капітана збірної України з волейболу Олега Плотницького. Догравальник без пояснення причини не потрапив до стартового складу команди Угіса Крастіньша на прем’єрний матч Євроволей-2023 проти збірної Словенії (1:3).

Це здивувало не тільки українських вболівальників, а і команду суперника, асистент тренера якої звертав на це увагу між другою та третьою партією. Вже протягом матчу федерація волейболу України в своєму Telegram повідомила, що в Плотницького проблеми з коліном.

В той же час, Олег декілька разів з'являвся на майданчику в першій та третій партіях, а в четвертому сеті відіграв декілька розіграшів та двічі подавав.

Факт якихось негараздів зі здоров’ям Плотницький заперечив:

«Усе в порядку, я завтра (31 серпня) буду в старті. Травм немає, усе добре. Я готовий, розминався ж з командою».

Головний тренер збірної України Угіс Крастіньш прокоментував відсутність капітана у старті наступним чином:

«На це були свої причини. Але сподіваюся, що в подальшому він буде у стартовому складі».

У коментарі Суспільне Спорт він також розповів про функції Плотницького на майданчику та як за обмежений час він з ними впорався:

«У першу чергу, він виходив на прийом на задню лінію. У ці моменти був важливим прийом – це було головне завдання. І він впорався, суперник, здається, заробив два очки. І навіть на своїй подачі зміг заробити додаткове брейкове очко. Тому, думаю, це була вдала заміна».

  • Хто точно поза заявкою на Євроволей-2023 через ушкодження – так це Дмитро Терьоменко, який зазнав травми у товариській грі проти збірної Польщі (2:3).
  • 31 серпня о 17:30 за київським часом збірна України зіграє проти збірної Хорватії.