Обрали нового президента Федерації хокею України: хто замінив Зубка

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
283
2 голоси
Обрали нового президента Федерації хокею України: хто замінив Зубка
Сергій Мазур. Фото: Google
Стало відомо, що у Федерації хокею України з’явився новий президент. Ним став депутат Полтавської обласної ради VIII скликання та хокейного клубу Кременчук Сергій Мазур.

Сергій Мазур став новим президентом Федерації хокею України. Про це повідомив у соціальних мережах хокейний клуб Кременчук.

🔥 Читайте також: «Зубко намагався займатися рейдерством ФХУ»: Олександра Слатвицька – про гучний скандал в українському хокеї

Вибори нового президента організації відбулися на Генеральному конгресі Федерації хокею України у неділю, 22 вересня. Під час події, окрім нового голови організації, також обрали членів Ради ФХУ та внесли зміни до її статуту.

Мазура на посаду нового президента Федерації хокею України підтримали всі 46 з 66 членів конгресу, а рішення було ухвалено одностайно: 20 членів конгресу зареєструвалися, але були відсутні.

Які рішення були ухвалені на Конгресі ФХУ

  • Перегляд статуту ФХУ у положенні щодо «‎таємного» проведення виборів – члени Конгресу проголосували на користь відкритого голосування.
  • Затвердження членів Ради ФХУ, до якої увійшли 22 особи. Серед них – усі сім відсторонених членів організації: Андрій Бущан, Євген Грищенко, Вадим Сисюк, Андрій Срюбко, Костянтин Таратута, Михайло Царенко, Олег Юдін, а також Олександра Слатвицька та екстренер збірної України Вадим Шахрайчук, відносно якого ФХУ також повідомляла у липні про «‎антиукраїнську діяльність».

🔥 Читайте також: Георгій Зубко: «Слатвицька самостійно проголошує себе президентом ФХУ»

  • На посаді президента Федерації хокею України Мазур змінив Георгія Зубка, який очолював організацію з 2020 року.
  • Мазур у 2005 році створив аматорську команду Кременчук, з якої через п’ять років виник однойменний клуб.
  • З 2020 року – депутат Полтавської обласної ради VIII скликання.