Президент ФХУ висловився про лицемірність хокеїстів НХЛ: чому за океаном бояться назвати росію агресором

Аватар Даниіл Вереітін Даниіл Вереітін
141
1 голос
Президент ФХУ висловився про лицемірність хокеїстів НХЛ: чому за океаном бояться назвати росію агресором
Георгій Зубко. Фото: ФХУ
Георгій Зубко розчарований інтерв'ю хокеїста Флориди Пантерз Увіса Балінскіса, який відмовився коментувати спільні виступи з російськими хокеїстами

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко висловив свою позицію щодо хокеїстів з НХЛ, які продовжують грати з росіянами в одній команді та не засуджують їх за агресію проти України.

В інтерв'ю латвійському виданню Delfi, Зубко прокоментував відмову хокеїста Флориди Пантерз Увіса Балінскіса відповідати на запитання про виступи із двома росіянами в одній команді. Балінскіс мотивував це тим, що клуб забороняє гравцям говорити на цю тему.

«Криваві гроші не приносять щастя, але не всі здатні це усвідомити. Люди живуть у своїх маленьких світах з їхніми повсякденними турботами і викликами, але треба зрозуміти, що поруч з нами живе жахливий терорист. Якщо його не зупинити і не нейтралізувати, завтра він може прийти і до вас. Ігнорувати цей факт, м’яко кажучи, нерозумно», – розповів Зубко.

  • Флорида Пантерз виграла Кубок Стенлі у сезоні 2023/2024. У складі команди грали росіяни Сергій Бобровський та Дмітрій Куліков. 
  • Капітан Флориди Александр Барков має фінське громадянство та російське походження.