Хокеїст з найсильнішої юнацької ліги світу мріє про національну збірну України: відверта заява гравця

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
417
0 голосів
Хокеїст з найсильнішої юнацької ліги світу мріє про національну збірну України: відверта заява гравця
Володимир Трошкін. Фото: Sport.ua
За словами новачка Альмтуни Володимира Трошкіна, потрапити легіонеру в найсильнішу юнацьку лігу світу, якою є шведська Nationell, легіонеру вдвічі складніше, ніж місцевому хокеїсту.

Український хокеїст Володимир Трошкін, який перейшов до клубу шведської J20 Nationell Альмтуни, поділився враженнями від перебування в Швеції.

За словами 19-річного хокеїста, потрапити в найсильнішу юнацьку лігу світу, тим паче легіонеру, непросто:

«Знав, що українців у Nationell не було ніколи, що пробитися туди дуже важко. В топ-чемпіонатах також немає такого, коли в лізі U20 можуть виступати старші хокеїсти. У Nationell цьогоріч гратимуть лише гравці 2004 року і молодші. Легіонерам туди пробитися вдвічі важче, ніж місцевим».

Трошкін порівняв J20 Nationell зі швейцарською лігою, де він грав у складі Серветту:

«Навіть у порівнянні з Швейцарією різниця неймовірна. В Серветті мав набагато більше часу на роздуми. У Швеції, щойно отримуєш шайбу, вже мусиш розуміти, куди її другим рухом віддасиш. Затримаєшся – суперники миттєво на тебе сідають, пресингують». 

Володимир сказав, чим шведська ліга викликає активний інтерес з боку клубів НХЛ:

«Зіграв три товариських матчі і був вражений, наскільки тут інтенсивний рух на майданчику. Це – разюча відмінність і від українського, і від європейського хокею загалом. Не дарма з Nationell зазвичай обирають найбільше серед європейських ліг гравців на драфті НХЛ».

Хокеїст також розповів, з якими хокеїстами Національної хокейної ліги готувався до перегляду:

«До трай-ауту я готувався у Словаччині, де живе моя мама. Там мав лід впродовж усього літа. Тренувався з Шимоном Нємєцом (обраний на драфті НХЛ 2022 під №2) і Філіпом Мешаром (26-й номер драфту НХЛ 2022). Вони – 2004 року народження, так само, як я».

Наостанок у коментарі порталу sport.ua Трошкін зізнався, що хотів би потрапити в поле зору тренерів національної збірної України:

«Мені б цього хотілося. Зараз трансляції всіх матчів у вільному доступі. Думаю, тренери все контролюють. Буду працювати, щоб мене помітили. І в Україні, тренери національної збірної, і тут, тренери дорослої команди. Це для мене мета».

  • До Женеви-Серветт Трошкін перейшов після початку повномасштабної війни і допоміг своїй вже колишній команді вийти у плей-оф швейцарської U20-Elit.
  • За сезон українець зіграв 31 поєдинок, відзначившись трьома шайбами.
  • У 2020-му Трошкін став чемпіоном ІІІ юнацьких Олімпійських ігор у швейцарській Лозанні з хокею 3х3 у лавах змішаної команди Green.