Вихованець Донбасу гратиме в найсильнішій молодіжній лізі Швеції: історичне досягнення українського вундеркінда

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
757
0 голосів
Вихованець Донбасу гратиме в найсильнішій молодіжній лізі Швеції: історичне досягнення українського вундеркінда
Володимир Трошкін. Фото: Google
Захисник збірної України U20 Володимир Трошкін перейшов із клубу швейцарської U20-Elit Женева-Серветт у шведську Альмтуну J20 Nationell. Досі в цій лізі не виступав жоден український хокеїст.

Володимир Трошкін з нового сезону виступатиме в найсильнішій молодіжній лізі Швеції J20 Nationell. 

До Женеви-Серветт Трошкін перейшов після початку повномасштабної війни і допоміг своїй вже колишній команді вийти у плей-оф швейцарської U20-Elit. За сезон українець зіграв 31 поєдинок, відзначившись трьома шайбами.

У 2020-му Трошкін став чемпіоном ІІІ юнацьких Олімпійських ігор у швейцарській Лозанні з хокею 3х3 у лавах змішаної команди Green.

  • Володимир Трошкін вихованець Донбаса, де перші кроки на льоду почав робити під керівництвом тренерів Олександра Мнікіна, Олександра Селютіна, Володимира Карабаджака. 
  • З початком російсько-української війни, у 2014 році родина Трошкіних змушена була переїхати до Кривого Рогу. Там Володимир продовжив заняття хокеєм у школі «Кривбаса», де впродовж сезону працював під керівництвом Геннадія Запорожченка.
  • З 2019-го Володимир перебував у системі Білого Барса. Під керівництвом тренерів Костянтина Буценка, Олександра Бобкіна та Віталія Литвиненка. 
  • Загалом у дорослих чемпіонатах України він зіграв 41 матч і відзначився однією результативною передачею.