19-річний український хокеїст пішов на підвищення у Польщі: його запросив до себе чемпіон країни

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
896
0 голосів
19-річний український хокеїст пішов на підвищення у Польщі: його запросив до себе чемпіон країни
Михайло Ковальчук. Фото: ГКС Катовіце
Вихованець харківського хокею Михайло Ковальчук приєднався до чемпіона Польщі ГКС Катовіце. 19-річний нападник виступає в сусідній з Україною країні з 2021 року.

Український хокеїст Михайло Ковальчук став гравцем чемпіона Польщі минулого сезону – ГКС Катовіце. Угоди форварда з сілезьким клубом не повідомляються. 

Як зазначила пресслужба «гєкси», Ковальчук гарно себе показав на передсезонних зборах, зокрема, він взяв участь у товариському матчі проти київського Сокола.

В ньому тренер команди Яцек Плахта виставив українця в першій ланці, а ГКС Катовіце переміг чемпіона України з рахунком 6:0.

  • До Польщі Михайло переїхав восени 2021-го і з того часу протягом двох сезонів виступав за другу команду Унії з Освенима в другому дивізіоні чемпіонату Польщі, де в 39 матчах відзначився 22 шайбами і віддав 12 передач.
  • У 2022-му Ковальчук відіграв у збірних України на двох чемпіонатах світу. Юнацькій навесні допоміг вийти в дивізіон 1А (п’ять матчів, три шайби, три передачі), а з молодіжною в грудні став другим у дивізіоні 1В (п’ять матчів, дві шайби, дві передачі).