Збірна України зробила шалений камбек у останній грі ЧС-2024 і очолила таблицю: доля команди в руках Німеччини

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
436
1 голос
Збірна України зробила шалений камбек у останній грі ЧС-2024 і очолила таблицю: доля команди в руках Німеччини
Гравці юнацької збірної України з хокею. Фото: ФХУ
У суботу, 20 квітня, чоловіча збірна України з хокею U-18 обіграла одноліток з Австрії (3:2) в п’ятому турі чемпіонату світу в дивізіоні 1А.

Збірна України з хокею U-18 здолала Австрію (3:2) в п’ятому турі чемпіонату світу в дивізіоні 1А.

Перший період зустрічі пройшов без голів, а в другому рахунок відкрили австрійці ситами Леона Коларжика, якому асистував Фелікс Гайбек.

Українці зуміли відігратися завдяки шайбі Богдана Трущенка (асистенти Данило Шульга + Гаврило Сімчук), однак досить швидко пропустили знову від Луки Коглера (асист Давид Вашінг + Пауль Зінчніг).

У третьому періоді синьо-жовті вирвали перемогу завдяки дублю Шульги. Спочатку він реалізував більшість (асистенти Михайло Гапоненко + Даніель Кураєв), а потім закотив шайбу у порожні порота.

Хокей. Чемпіонат світу U-18. Фредеріксхавн (Данія). Дивізіон 1А. П’ятий тур

Україна U-18 – Австрія U-18 – 3:2

Шайби: Трущенко, 34:56, Шульга, 48:02, 59:17 – Коларжик, 32:17, Коглер, 37:58

Проміжна турнірна таблиця після п’ятого матчу України

Зазначимо, що цей тур є кінцевим на турнірі. У вищий дивізіон чемпіонату світу виходить лише переможець групи. Остання команда вилетить в дивізіон 1В;

Таким чином, доля України буде вирішуватися у матчі Німеччина U-18 – Данія U-18, який також відбудеться 20 квітня. Старт гри – о 21:00. Для підвищення у класі синьо-жовтим необхідно, аби німці програли. За умови рівності очок підвищиться Німеччина, яка має перевагу за рахунок очних зустрічей.