Легенда НХЛ відреагував на трагедію в Одесі: зірковий ексспортсмен розкритикував всіх, хто голосує за Путіна

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
208
1 голос
Легенда НХЛ відреагував на трагедію в Одесі: зірковий ексспортсмен розкритикував всіх, хто голосує за Путіна
Домінік Гашек. Фото: Google
Домінік Гешек, легендарний чеський хокейний воротар, емоціно відреагував на обстріл Одеси російськими ракетами та жорстко розкритикував виборців Путіна.

Легенда світового хокею Домінік Гашек у своєму твіттері висловився щодо трагедії, яка сталася 15 березня в Одесі через російський обстріл, та звернувся до росіян, які віддають свій голос на президентських виборах в рф за путіна.

«Кожен росіянин, який голосує за Путіна на цих виборах, підтримав агресивну війну росії в Україні та жахливі російські злочини, подібні до наведеного нижче. 

І водночас він підтримував вбивства своїх співгромадян у цій російській імперіалістичній війні. Слава Україні!», – написав Гашек та прикріпив посилання на статтю про цю жахливу подію.

Нагадаємо, що чеський хокейний воротар, відомий виступами за низку клубів НХЛ та національні збірні Чехії та Чехословаччини, а у сезоні 2010/2011 виступав за московський Спартак у Континентальній хокейній лізі.

  • Гашек впевнений, що НХЛ також несе відповідальність за війну в Україні, бо дозволяє грати росіянам, які не засудили тероризм путіна.
  • Домініка вважають одним з найкращих воротарів в історії НХЛ, про що свідчать здобуті ним протягом 1995—2001 років шість трофеїв Везини, які присуджують найкращому воротареві сезону.
  • Також чех – єдиний голкіпер в історії НХЛ, що двічі визнавався найціннішим гравцем ліги за результатами регулярного сезону (Приз Гарта).