«НХЛ має заплатити від 2 до 4 мільярдів доларів Україні»: Гашек вимагає заборонити росіянам виступати в США

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
803
0 голосів
«НХЛ має заплатити від 2 до 4 мільярдів доларів Україні»: Гашек вимагає заборонити росіянам виступати в США
Домінік Гашек. Фото: Google
Легендарний колишній чеський хокеїст, олімпійський чемпіон Домінік Гашек висловився про російських хокеїстів, які продовжують виступати в НХЛ.

Домінік Гашек впевнений, що НХЛ також несе відповідальність за війну в Україні, бо дозволяє грати росіянам, які не засудили тероризм путіна.

«Щоразу, як вони виходять на лід, вони підтримують дії своєї країни: війну, вбивства і геноцид. Ось і все. 

І якщо НХЛ дозволяє їм виходити на лід, не почувши від них публічного засудження цих жахливих злочинів, то і НХЛ стає відповідальною за те, що відбувається в Україні».

Легенда хокею не сумнівається, що НХЛ має заплатити нашій країні фантастичну суму грошей через своє рішення щодо гравців з рф.

«За ті півтора року, що йде війна, НХЛ має заплатити від 2 до 4 мільярдів доларів Україні. Я розумію, що зараз це майже неможливо. Але вірю, що юристи знайдуть спосіб і НХЛ одного разу доведеться заплатити. 

За те, що вони дозволили російським хокеїстам грати. Не кажу, що це злочин, але це пряма підтримка російської війни і злочинів», — сказав Гашек у інтерв’ю Сurrenttime.  

Нагадаємо, що — чеський хокейний воротар, відомий виступами за низку клубів НХЛ та національні збірні Чехії та Чехословаччини. 

  • У сезоні 2010/2011 виступав за московський Спартак у Континентальній хокейній лізі.
  • Олімпійський чемпіон 1998 року, дворазовий володар Кубка Стенлі 2002 та 2008 років (у складі Детройт Ред-Вінгс).
  • Його вважають одним з найкращих воротарів в історії НХЛ, про що свідчать здобуті ним протягом 1995—2001 років шість трофеїв Везини, які присуджують найкращому воротареві сезону. 
  • Єдиний голкіпер в історії НХЛ, що двічі визнавався найціннішим гравцем ліги за результатами регулярного сезону (Приз Гарта). 
  • Рекордсмен Національної хокейної ліги за відсотком відбитих кидків у кар'єрі (92,23 %), а також за відсотком відбитих кидків протягом одного сезону (1998–1999) (93,66 %).