«Він написав мені пару слів»: Христич розповів, як Вейн Грецкі підтримав його на початку війни в Україні

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
139
0 голосів
«Він написав мені пару слів»: Христич розповів, як Вейн Грецкі підтримав його на початку війни в Україні
Дмитро Христич, фото: Google
Головний тренер національної команди Дмитро Христич розповів про підтримку від Вейна Грецкі та згадав свої виступи в НХЛ.

Дмитро Христич розповів, що легенда хокею Вейн Грецкі підтримав його у перші дні російського вторгнення до України.

«У перші дні російського вторгнення Вейн Грецкі написав мені пару слів підтримки. Я відповів йому: «Дякую за підтримку, в ці тяжкі години для України». Ну і нещодавно вперше в історії українського хокею президент федерації Георгій Зубко мав зустріч з керівництвом НХЛ. Факт цієї зустрічі – це вже велика підтримка для України та українського хокею».

Христич також згадав, як грав разом з Грецкі.

«Коли мені подзвонили і сказали, що я йду на обмін до Лос-Анджелесу, я жартома сказав, чи не на Грецкі мене міняють? Вони сказали ні. Тож я подумав, можливо тоді з ним зіграю. Так і виявився. Ми з ним грали в одній команді, також в одній трійці. Звичайно, це професор хокею», – сказав Христич в коментарі для NV.ua.

  • Міжнародна федерація хокею затвердила групи фінального відбору на Олімпіаду-2026. Збірна України опинилася у групі з Латвією, Словенією та Францією.
  • Капітан національної збірної України Ігор Мережко ексклюзивно для Sport-express.ua підбив підсумки переможного для синьо-жовтих третього етапу кваліфікації на Олімпійські Ігри 2026 року.