«Хотілося б мати хокеїстів, яких впізнають в метро»: спортивний директор ФХУ згадав приїзд Гашека до України

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
150
0 голосів
«Хотілося б мати хокеїстів, яких впізнають в метро»: спортивний директор ФХУ згадав приїзд Гашека до України
Домінік Гашек, фото: Google
Спортивний директор федерації хокею України Юрій Кириченко згадав приїзд о України легенди НХЛ Домініка Гашека та розповів про важливість легіонерів.

Спортивний директор федерації хокею України розповів про необхідність залучати легіонерів до УХЛ. 

«Легіонер дає меседж всім, що чемпіонат живий, раз я сюди приїхав, значить він того вартий. Для цього потрібна робота клубів, щоб клуби ставали максимально професійними, щоб легіонери справді, коли вони повертатимуться додому, казали: «Там є клуби, там нормальний рівень і виконуються всі умови».

Кириченко також згадав приїзд до України легенди НХЛ Домініка Гашека.

«Коли до України приїжджав Домінік Гашек, це однозначно була велика новина. За великим рахунком гравців такого калібру більше і не було в нашому чемпіонаті.

Людина з аудиторією понад 100 млн. Ось брендів справді бракує зараз в українському хокеї. Дуже хотілося б мати українських хокеїстів, які зайдуть в метро і їх впізнають», – сказав Кириченко в коментарі для SMR.

  • Гашек впевнений, що НХЛ також несе відповідальність за війну в Україні, бо дозволяє грати росіянам, які не засудили тероризм путіна.
  • Гашека вважають одним з найкращих воротарів в історії НХЛ, про що свідчать здобуті ним протягом 1995—2001 років шість трофеїв Везини, які присуджують найкращому воротареві сезону.
  • Також Домінік є єдиним голкіпером в історії НХЛ, що двічі визнавався найціннішим гравцем ліги за результатами регулярного сезону (Приз Гарта).