«Штраф від федерації і дискваліфікація на чотири гри»: як український гравець потрапив у скандал за кордоном

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
244
0 голосів
«Штраф від федерації і дискваліфікація на чотири гри»: як український гравець потрапив у скандал за кордоном
Антон Калайтан. Фото: ФК Металіст 1925
Колишній вінгер Металіста 1925 Антон Калайтан розповів про ситуацію зі штрафом та дискваліфікацією під час свого виступу за другу команду румунської Астри.

Антон Калайтан відверто розповів в інтерв’ю для сайту «Український футбол» про конфлікт, який у нього стався з дівчиною арбітринею під час гри за дубль Астри.

«У мене була дуже неприємна ситуація, із якої я виніс урок назавжди. Ми грали принциповий матч за дубль Астри проти Динамо (Бухарест). Суддею була дівчина, яка працювала дуже погано».

Футболіст зізнався, що в одному з епізодів поєдинку підставився, щоб заробити пенальті.

«У нас на полі увесь матч тривала заруба із центральним захисником команди суперника. То він мені на ногу наступить, то десь штовхне, поки суддя не дивиться. І ось я в одному з епізодів увірвався до штрафного майданчика, побачив, що цей оборонець на мене летить зі злобою, і добре підставився, аби заробити пенальті».

Але арбітр порушення правил не зафіксувала, що викликало гнів у гравця.

«На мою думку, це було чисте пенальті, але ця дівчина його не поставила. Я трішки негарно висловився на її адресу румунською мовою. М’яко кажучи, трішки обматюкав. Вона мені одразу показала червону картку».

Вінгер сказав, яке покарання отримав та який висновок зробив.

«Я отримав штраф 500 євро від федерації та ще й дискваліфікацію на чотири гри. По закону клуб мав сплатити цей штраф, але за неспортивну поведінку це довелося зробити мені. Я на майбутнє зрозумів, що краще не сперечатися, адже до добра це не доведе. Тепер намагаюся із рефері взагалі не розмовляти», – сказав Калайтан.

  • Антон Калайтан виступав за другу команду Астри з січня по липень 2017 року.
  • Також футболіст грав за такі українські клуби, як Олімпік, Рубікон, Буковину та Штурм.
  • Transfermarkt максимально оцінював півзахисника в 25 тисяч євро. Було це в жовтні 2020 року.