«Залишився щасливий, що хоч щось дали»: як Белькевич ходив на розбірки до Лобановського через суму бонусів

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
3898
0 голосів
«Залишився щасливий, що хоч щось дали»: як Белькевич ходив на розбірки до Лобановського через суму бонусів
Олександр Хацкевич, Валентин Белькевич, Валерій Лобановський. Колаж: FanDay
Колишній головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич згадав про гумористичну історію, пов’язану з Валерієм Лобановським та Валентином Белькевичем.

Олександр Хацкевич в ексклюзивному інтерв’ю для FanDay.net розповів, що свого часу Валерій Лобановський вирішив змінити бонусну систему в Динамо, а Валентин Белькевич був здивований низькою сумою премії, яку йому нарахували та пішов з’ясовувати в чому справа до наставника.

«Ніхто не знав, кому і скільки дадуть. Одні отримували 10 тисяч, інші більше. Валик дивиться у відомість, а там 300 доларів. Як так? Пішов до Лобановського розбиратися, а коли повернувся, то сказав, що Васильович був переконливішим, ніж він».

Лобановський після бесіди з Белькевичем назвав того інтелігентом.

«Заходжу я до Лобановського. Він запитав про претензії до суми призових, я сказав, що їх немає. Потім Васильович каже, що друг у мене інтелігент і подякував йому за благодійність».

Сам же Валентин після розмови з Валерієм Васильовичем залишився ще й задоволений сумою, яку отримав.

«Тобто, після роз'яснення Лобановського, Валик залишився ще й щасливий, що хоч щось дали. Це треба було бачити, коли він ішов упевнений і заряджений на розбирання, а потім спокійно вийшов», – сказав Хацкевич.

  • Валентин Белькевич помер 1 серпня 2014 року від тромбоемболії.
  • За час ігрової кар'єри в Динамо білорус зіграв у футболці з літерою Д на серці 344 поєдинки, забив 69 голів та віддав 22 результативні передачі.