Улюблений бразилець Суркіса та інші: Вацко назвав найкращих латиноамериканських легіонерів в історії Динамо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
450
0 голосів
Улюблений бразилець Суркіса та інші: Вацко назвав найкращих латиноамериканських легіонерів в історії Динамо
Даніло Сілва. Фото: Динамо
Відомий український футбольний журналіст та коментатор Віктор Вацко розповів, чому дуже мало латиноамериканців розкриваються в Динамо та назвав топ-3 найкращих з числа тих, які все ж заграли в Києві.

Віктор Вацко вважає, що у Шахтарі та Металісті часів Мирона Маркевича клубна структура працювала так, щоб латиноамериканці могли розкритися. А ось в Динамо такого не було. 

«Реально, із латиноамериканців у Динамо змогли закріпитися одиниці. У Шахтарі та Металісті все було заточене під латиноамериканців, вони були в пріоритеті, а в Динамо такого не було. У тому числі десь стилістики футболу команди це стосується».

Журналіст назвав трьох бразильців, які залишили свій слід у київському гранді.

«Діого Рінкон топовий футболіст був. Даніло Сілва також сильний – роботяга, не чаклун м’яча від слова зовсім, але в порядку був. З тих, хто залишив слід, я б ще Клебера згадав. Усе», – сказав Вацко в ефірі своєї авторської передачі на Ютубі.

  • Даніло Сілва, про якого позитивно не раз відзивався президент киян Ігор Суркіс, провів у складі Динамо 220 поєдинків в усіх офіційних турнірах, забив три голи та віддав 19 результативних передач.
  • Клебер, який грав за Динамо з 2004 до 2009 років (105 матчів, 36 голів, шість асистів), завершив кар'єру футболіста наприкінці 2020 року в американському клубі Остін Боулд.
  • Діого Рінкон у столиці України зіграв 194 гри: 72 точних удари, 12 результативних передач.