«Така історія, як із Ярмоленком»: Леоненко розповів, що серйозного накоїв Мудрик

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
651
0 голосів
«Така історія, як із Ярмоленком»: Леоненко розповів, що серйозного накоїв Мудрик
Михайло Мудрик. Фото: ФК Челсі
Екснападник Динамо Віктор Леоненко оцінив шанси Шахтаря продати свого хавбека Георгія Судакова за гроші, схожі з трансферною ціною вінгера Михайла Мудрика (70+30 мільйонів євро), яка була сплачена за нього рік тому Челсі.

Колишній форвард Динамо Віктор Леоненко в ексклюзивному інтерв'ю сайту Sport-express.ua висловився про те, чи вдасться Шахтарю продати півзахисника Георгія Судакова за суму, порівнянну тій, що була сплачена за вінгера Михайла Мудрика (70+30 мільйонів євро) Челсі у січні 2023 року.

«Звісно, Шахтарю хочеться продати Судакова за 70 мільйонів, якщо не більше, але в підсумку може вийти те саме, що і з Мудриком. Для клубу – це супер, а для футболіста, який не готовий – це не дуже добре. За нього вивалюють купу грошей, а гравець просто не відповідає рівню».

Експерт вважає, що після поки не надто вдалого трансферу Мудрика англійські клуби не поспішатимуть платити великі гроші за українських футболістів. Він також пригадав схожий кейс імені вінгера Андрія Ярмоленка.

«Думаю, після Мудрика за великі гроші українців в Англію брати не будуть. Це така сама історія, як з Ярмоленком у Боруссії (Дортмунд). Після Ярмоленка в Німеччину з наших нікого толком і не кликали, тому що в Андрія не вийшло», – заявив Леоненко.

  • Зазначимо, що трансфер Мудрика рік тому став найдорожчим в історії українського футболу. Поки гравець у 38 матчах за Челсі зумів відзначитися чотирма голами та трьома асистами;
  • Судаков в цьому сезоні провів за Шахтар 18 зустрічей (три голи, один асист). Його угода із клубом спливає 30 червня 2028 року, а Трансфермаркт оцінює у 18 мільйонів євро;
  • За інформацією ЗМІ, Шахтар відхилив пропозицію Наполі по судакову у 40 мільйонів євро;
  • Влітку 2017 року Ярмоленко перебрався з Динамо до Боруссії (Дортмунд) за 25 млн євро. Там він у 26 матчах забив шість голів та віддав шість результативних передач. Через рік перейшов у Вест Гем.