«Треба йти у військкомат й казати: «Я хочу навчитися»: Ващук поділився думками про мобілізацію

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
309
0 голосів
«Треба йти у військкомат й казати: «Я хочу навчитися»: Ващук поділився думками про мобілізацію
Владислав Ващук, фото: DW
Колишній гравець збірної України Владислав Ващук поділився думками про мобілізацію. Ексгравець Динамо служить на посаді санітара відділення збору та евакуації поранених.

Колишній захисник київського Динамо та збірної України, а нині військовий Владислав Ващук висловився про мобілізацію в Україні. 

«Треба перемогти, для цього треба зробити все. Якщо хочеш перемогти, бачиш, маєш бажання майбутнього своєї дитини – треба йти й рухатися в напрямку перемоги. Не боятися, що тебе десь знайдуть, десь притягнуть. Йти у військкомат й казати: «Я хочу, хочу навчитися».

Всі думають, що сьогодні у нас хапають, вивозять туди й, так би мовити, «давайте, воюйте». Такого нема. Всі навчаються. Всі отримують якусь освіту з автоматом, якщо ти хочеш. От я захотів – рухаюся в цьому напрямку. Хочу допомагати в тому, у чому можу», – сказав Ващук в коментарі для DW

  • Ващук грав за Динамо з 1993 по 2003 та з 2005 по 2008 рік: 357 матчів, 15 голів та один асист. За збірну України ексфутболіст провів 63 гри та разом з командою дійшов до чвертьфіналу чемпіонаті світу 2006 у Німеччині.
  • Єдиним закордонним клубом у кар'єрі захисника був московський Спартак (2003).
  • Військову присягу на вірність українському народу Владислав прийняв 18 травня 2023 року, він служить на посаді санітара відділення збору та евакуації поранених.