«Бути хижаком і вбивцею на полі»: зірковий легіонер УПЛ розповів, чого навчився у матчах проти Мессі та Мбаппе

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
200
0 голосів
 «Бути хижаком і вбивцею на полі»: зірковий легіонер УПЛ розповів, чого навчився у матчах проти Мессі та Мбаппе
Бені Макуана. Фото: Google
Конголезький вінгер житомирського Полісся Бені Макуана пригадав школу французької Ліги 1, де й почав сходження по драбині професійної кар'єри у складі Монпельє.

Бені Макуана вже у першій офіційній грі за Полісся одразу ж вписав своє ім'я до історії клубу з Житомира. Саме конголезець став автором першого голу «вовків» в Українській Прем'єр-лізі (на другій хвилині в матчі проти Вереса (2:0). 

Дебютний гол в УПЛ Бені пам'ятає і досі.

«Я був дуже мотивований на цю гру. Весь час шукав свій шанс, стартував на кожну перспективну передачу. Тож, скажу це відверто, як тільки я стартував на хороший пас Танковського, все інше було справою виконання.

«Бути хижаком на полі, бути вбивцею на газоні», – так нас вчили в Лізі 1». 

Саме Лігу 1 Бені сміливо називає своєю вищою школою. На полях Франції Макуана перетинався свого часу із зірковим ПСЖ, де запалювали Мессі, Мбаппе та інші монстри світового футболу.

«Мені взагалі пощастило, в моєму першому повному сезоні в Франції проти мене грав Ашраф Хакімі. Вони з майбутнім чемпіоном світу Ді Марією на фланзі справжні дива творили.

Ми рано пропустили, проте довго тримали інтригу. Лише в самій кінцівці Дракслер з пасу Неймара поставив крапку в матчі – 2:0», –  розповів Макуана в інтерв'ю «Українському футболу».

Нагадаємо, що в опитуванні сайту «Український футбол» звання найкращого легіонера УПЛ у 2023 виграв саме Бені Макуана.

  • У структурі Монпельє Макуана перебував з 2020 по 2023 рік: 34 матчі. один гол, один асист.
  • В поточному сезоні Макуана зіграв за Полісся 19 поєдинків в усіх офіційних турнірах: чотири голи та дві результативні передачі.
  • Transfermarkt  оцінює 21-річного конголезького вінгера в 1,2 мільйони євро.
  • На зимову перерву Полісся пішло маючи в активі 32-ва очка, які дозволяють житомирянам займати третю сходинку в турнірній таблиці української Прем’єр-ліги. Відставання від лідерів — Кривбаса та Дніпра-1 — складає два пункти.
  • Першим поєдинком у новому році для житомирян має стати виїздна гра проти львівського Руха.
  • Базова дата проведення поєдинків 18-го туру УПЛ – 24 лютого.