Перший зимовий трансфер Динамо: чому кияни не можуть завершити анонсоване підсилення для Шовковського

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
772
0 голосів
Перший зимовий трансфер Динамо: чому кияни не можуть завершити анонсоване підсилення для Шовковського
Максим Брагару. Фото: Google
Відомий український футбольний коментатор Ігор Бурбас пояснив, чому київське Динамо офіційно не оголосило про підписання півзахисника одеського Чорноморця Максима Брагару.

Вчора, 10 січня, стало відомо, що Максим Брагару підписав контракт за Динамо за схемою 4+1. Але кияни досі офіційно не оголосили про цей факт.

Ігор Бурбас заявив, що столичний гранд розглядає два варіант: отримати футболіста зараз і заплатити за нього, або влітку на правах вільного агента.

«По факту кияни уклали з 21-річним гравцем попередній контракт, який почне діяти з липня. Втім зараз розглядають варіант, аби майбутній новачок долучився до команди уже в це міжсезоння. 

В такому випадку заплатять Чорноморцю певну додаткову компенсацію за півроку його одеського контракту. Ну або ж в іншому випадку заберуть Брагару як вільного агента влітку. Питання в підвішеному стані».

За словами Бурбаса, Чорноморець теж розмірковує, коли вигідніше відпустити Максима до Києва.

«В Одесі зважають, чи вартує ситуація того, щоб тримати Брагару до кінця сезону, чи якусь зайву сотню ліпше заробити на ньому вже зараз. В будь-якому разі певні гроші за виховання гравця «моряки» отримають».

Також коментатор повідом, що питання з трансфером хавбека вирішували власники обох команд.

«Наскільки відомо мені, то ситуація по Брагару вирішувалася на рівні власників двох клубів. І саме там в особистих розмовах та торгах визначалася сума компенсації, яку сплатить Динамо і яка влаштувала Чорноморець», — писав блогер у своєму телеграм-каналі.

  • Брагару провів 19 поєдинків за Чорноморець у всіх турнірах цього сезону та віддав три результативні передачі.
  • Контракт гравця з клубом діє до 30 червня 2024 року. Transfermarkt оцінює 21-річного вінгера в 700 тисяч євро.
  • Динамо завершило 2023 рік на п'ятій сходинці в УПЛ, маючи 28 очок та три матчі у запасі. Перший поєдинок після зимової паузи команда проведе в кінці лютого проти Металіста 1925.