«Він підтримував Україну в демократичних прагненнях»: Кличко відреагував на смерть Бекенбауера

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
660
0 голосів
«Він підтримував Україну в демократичних прагненнях»: Кличко відреагував на смерть Бекенбауера
Віталій Кличко, фото: Google
Мер Києва та колишній чемпіон у надважкій вазі Віталій Кличко відреагував на смерть дворазового володаря «Золотого мʼяча» Франца Беккенбауера.

Віталій Кличко відреагував на смерть Бекенбауера.

«Пішла епоха у світовому футболі. Ми з братом були знайомі з Францем і багато років приятельствували. Великий професіонал і людина з великим серцем. Щира, добра, чуйна. Він жив футболом і творив його як мистецтво. А фанати роками сперечалися, хто величніший у футболі – Пеле чи Беккенбауер.

Він підтримував Україну в її демократичних європейських прагненнях. І під час Революції Гідності і коли росія вдерлася на нашу землю. Світла памʼять справді великому у своїй справі профі і справжній Людині. Франц, ти залишаєшся жити в наших серцях», – написав Кличко в своєму телеграм-каналі.

  • Найбільшими здобутками в кар'єрі Бекенбауера є перемоги на чемпіонатах світу та Європи, три Кубка європейських чемпіонів та два «Золотих м'яча».
  • Бекенбауер грав за Баварію проти Динамо у Суперкубку Європи 1975 року. Кияни тоді перемогли 1:0 та 2:0 у матчі-відповіді, здобувши трофей.