«Це був останній бар’єр, після якого я повністю прозрів»: Гай попросив вибачення у вболівальників Шахтаря

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
249
0 голосів
«Це був останній бар’єр, після якого я повністю прозрів»: Гай попросив вибачення у вболівальників Шахтаря
Олексій Гай. Фото: Google
Колишній півзахисник донецького Шахтаря Олексій Гай відверто розповів про своє ставлення до росії та попросив вибачення у вболівальників «гірників».

Донецький Шахтар планував призначити Олексія Гая асистентом головного тренера Патріка ван Леувена, проте після негативної реакції з боку вболівальників передумав.

Ультрас «гірників» не пробачили спортсмену той факт, що у 2014 році він відмовився одягати футболку на підтримку української армії, а через чотири роки не визнав, що росія є державою-агресором.

У коментарі сайту «Український футбол» Гай вибачився перед фанатами Шахтаря.

«Мій світогляд повністю змінився. Я дуже помилявся у той час і щиро прошу у всіх вибачення за мої слова. У 2018 році я не помічав очевидних речей».

Експівзахисник розповів, на що саме змінився його погляд.

«Що Україна ще з 2014 року веде війну проти агресора. Що саме Росія почала роздмухувати сепаратистські заворушення на Донбасі, з яких почалась війна. Також я допустив помилку, що після 24 лютого ні разу публічно не висловлювався».

Колишній гравець Шахтаря і російської Кубані зізнався, що остаточно усі сумніви щодо рф у нього зникли після початку повномасштабного вторгнення.

«Мої погляди поступово змінювалися після 2018 року, ґрунтуючись на нових знаннях та досвіді. Я почав бачити ситуацію з іншого боку та переоцінювати свої переконання. Остаточно все змінилося після повномасштабного вторгнення. Це був останній бар’єр, після якого я повністю прозрів», — сказав Гай.

  • Олексій Гай грав за донецький Шахтар у 2000-2004 та 2005-2013 роках: 141 поєдинок, 14 голів.
  • За національну збірну України експівзахисник провів 29 матчів, забив один гол.
  • Також Гай працював у структурі одеського Чорноморця з 2021 року. Він обіймав посаду асистента-аналітика Романа Григорчука