«Може дорости до рівня збірної України»: Шуст назвав найперспективнішого воротаря УПЛ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
198
0 голосів
 «Може дорости до рівня збірної України»: Шуст назвав найперспективнішого воротаря УПЛ
Павло Ісенко. Фото: Google
Колишній воротар національної збірної України Богдан Шуст висловився щодо перспектив голкіпера Ворскли Павла Ісенка на фоні його потрапляння до символічної збірної найкращих гравців Європи U-20.

Напередодні вітчизняні спортивні ЗМІ сколихнула інформація, що Міжнародний центр спортивних досліджень (CIES) включив воротаря полтавської Ворскли Павла Ісенка до символічної збірної найкращих гравців Європи у своїй віковій категорії (народжених у 2003 році).

За якими критеріями аналітики CIES формували свою команду, до кінця не відомо, але те, що потенціал в Ісенка відмінний, на усі 100 % погоджується його колега по амплуа, колишній воротар національної збірної України, донецького Шахтаря та ще кількох українських клубів Богдан Шуст.

«Ісенко може дорости до рівня національної команди, якщо буде й надалі працювати над собою. Найголовніше, що він працює у ситуаціях на полі, які дозволяють йому зростати. 

Ісенко не стоїть на воротах, як раніше говорили, а активно грає. Він завжди перебуває в активній фазі, сьогодні такі вимоги до воротарів – вони повинні уміти добре грати не тільки в рамці, але й ногами», –  розповів Шуст в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Полтавська Ворскла пішла на зимову з 23-ма очками в активі, які дозволяють полтавчанам займати сьоме місце в турнірній таблиці української Прем'єр-ліги.
  • Базова дата проведення поєдинків 18-го туру УПЛ, першого після зимової перерви – 24 лютого.
  • Павло Ісенко в поточному сезоні зіграв за Ворсклу в 21-му поєдинку: 29 пропущених голів, сім ігор «на нуль».
  • Transfermarkt оцінює 20-річного воротаря в 700 тисяч євро.