Скандал Верес – Шахтар: рівненський клуб офіційно звернувся в УАФ стосовно резонансного пенальті Монзуль

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1423
0 голосів
Скандал Верес – Шахтар: рівненський клуб офіційно звернувся в УАФ стосовно резонансного пенальті Монзуль
Шахтар – Верес. Фото: ФК Шахтар
Верес звернувся до УАФ з офіційним зверненням щодо скандального пенальті, призначеного арбітром Катериною Монзуль у гостьовому поєдинку із Шахтарем (0:2) у 17-му турі УПЛ.

Пресслужба Вереса на клубному сайті опублікувала звернення до УАФ стосовно резонансного пенальті, що був призначений арбітром Катериною Монзуль у грі проти Шахтаря (0:2) у 17-му турі Прем’єр-ліги.

«На 50-й хвилині гри бригада арбітрів VAR і рефері матчу Монзуль колегіально прийняли рішення про призначення пенальті у ворота Вереса, який, як показали безліч повторів епізоду, був призначений невірно».

Відео епізоду з призначеним пенальті

Рівненський клуб попросив відповідний орган надати стенограму розмови Монзуль і арбітра VAR Віталія Романова.

«Керівництво НК Верес звертається з проханням до Комітету арбітрів УАФ надати стенограму розмови головної арбітрині матчу та арбітра VAR, щоб зрозуміти логіку, якою користувалися рефері у даному епізоді», – йдеться у зверненні.

Пізніше УАФ опублікувала офіційний вердикт Комітету арбітрів, в якому повідомила про тимчасове відсторонення від суддівства Монзуль і Романова.

  • Зазначимо, що пенальті було призначено за рахунку 1:0 після того, як м’яч влучив у захисника Вереса Євгена Шевченка. Численні повтори показали, не футболіст не грав рукою у власному штрафному майданчику;
  • Однак Шахтар не зумів скористатися цією нагодою подвоїти рахунок, адже форвард «гірників» Данило Сікан, який добив м’яч у порожні ворота після сейву голкіпера гостей Євгена Паста, забіг у штрафний майданчик суперника до удару вінгера Олександра Зубкова;
  • Шахтар пішов на зимову перерву на четвертому місці із 31 набраним балом у 15 зустрічах;
  • Верес посідає 15-ту сходинку у таблиці, маючи в активі 12 очок у 16 матчах.