Не Мудрик: Вацко відверто сказав, хто насправді є найкращим гравцем збірної України у матчі проти Грузії

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
234
1 голос
Не Мудрик: Вацко відверто сказав, хто насправді є найкращим гравцем збірної України у матчі проти Грузії
Іван Калюжний. Фото: УАФ
Відомий коментатор та журналіст Віктор Вацко оцінив дебют опорника Івана Калюжного за національну збірну України в домашньому матчі проти Грузії (1:0) в рамках третього туру Ліги націй.

Журналіст Віктор Вацко прокоментував дебют хавбека Івана Калюжного за збірну України у поєдинку із Грузією (1:0) в третьому турі Ліги націй.

Вацко вважає, що дорости до такого рівня гравцю допоміг Руслан Ротань.

«Якщо ще б рік тому хтось сказав вам, що Калюжний буде грати за збірну, більшість з вас запитала б, хто це. Людина два роки тому грала в Індії [в клубі Керала Бластерс], а рік тому була непотрібна Олександрії й здана в оренду в ЛНЗ. Його прогрес під керівництвом Ротаня просто дивовижний».

Журналіст залишився задоволений діями Калюжного на полі.

«Калюжний мені дуже сподобався. Не розгубився психологічно. Іван зіграв просто, строго позиційно, нічого зайвого. Відібрав – віддав ближньому. Підстрахував, де потрібно сфолив. Все від простого, але надійно. У цій простоті й надійності була головна сила Калюжного, який давав силу командній грі».

Навів він й показові статистичні дані.

«Він виграв 65% єдиноборств. 90% його передач були точними. Саме Калюжний зробив найбільшу кількість передач у третю зону серед футболістів збірної України – дев’ять передач/сім точних».

Вацко суб’єктивно визнав саме Калюжного найкращим гравцем збірної України у матчі із Грузією, а не Михайла Мудрика, який приніс команді перемогу власним голом.

«Хто сподівався на такий рівень футболу у дебютному матчі за збірну від першого в історії футболіста Олександрії в збірній? Тому я, аплодуючи Калюжному за гру, називаю його своїм «Левом матчу» проти Грузії», – сказав журналіст у програмі YouTube-каналу «Вацко Live».

  • Калюжний в цьому сезоні провів за Олександрію вісім матчів та забив один гол;
  • Збірна України поки продовжує посідати останнє місце в групі В1 із трьома набраними очками;
  • В наступному турі, 14 жовтня, синьо-жовті зіграють проти Чехії. Зустріч на стадіоні «Tarczynski Arena» у Вроцлаві стартує о 21:45 за Києвом.