Популярна блогерка показала своє ставлення до Тимощука: розкрито правду про екскапітана збірної України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2093
4 голоси
Популярна блогерка показала своє ставлення до Тимощука: розкрито правду про екскапітана збірної України
Анатолій Тимощук. Фото: Depositphotos
Відома журналістка та блогерка Олена Курбанова відверто висловила власну думку про зрадника України Анатолія Тимощука, який продовжив працювати на країну-агресора після початку повномасштабного вторгнення.

Журналістка Олена Курбанова в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua розповіла про своє ставлення до колишнього капітана національної збірної України з футболу Анатолія Тимощука, який досі продовжує працювати в пітерському Зеніті, попри війну в Україні.

«Перше, що я подумала, коли побачила його з тією футболкою: «Бідні батьки». Я знаю, як тато все це переживає, як він відрікся від нього».

Курбанова пояснила, чому така позиція Тимощука стала для неї справжнім одкровенням.

«І це дивовижно. Це показує, наскільки глибоко ми помилялися в стереотипах. Напевно, ви знаєте, що було таке поняття «російськомовні українські регіони». Саме за таким принципом ворог приходив і заявляв, що «Харків наш, Херсон наш», а всі їм показали середній палець і пояснили, що не в мові справа».

Журналістка ніяк не очікувала подібного від Тимощука.

«І от історія з Тимощуком. Це ж такий майже вишиватний чувак, який говорить українською мовою, на нього ніколи б не подумали».

Курбанова нагадала, що багато хто з футболістів все ж покинув країну-агресора після початку великої війни.

«Але він обрав свою сторону. Я знаю, що є кілька футболістів, які теж на момент повномасштабної війни грали за російські клуби. В один момент, вони розривають всі контракти, вони виплачують шалені штрафи і повертаються до себе додому. Тому що це чіткий водорозділ».

Байдужість Тимощука дивує журналістку.

«Якщо суспільство толерувало таку поведінку, що не помічали АТО, ООС, вважали, що це десь далеко, то повномасштабну війну не помітити неможливо. Твоєму батьку, в твою хату летить ракета. І це дивовижно. Дуже сумно».

На її думку, колишній футболіст сам на собі поставив хрест, як на особистості.

«Мені страшенно соромно, що серед наших людей є зрадники. Але насправді, він же не один такий. Є вчителі, є священники, якісь невдахи, ну і Тимощук. Він обрав свою сторону, де він пожиттєво буде невдахою. Тимощук вибрав для себе долю бути другим сортом. Має право, це його доля».

Тимощук з 2000 по 2016 рр. провів рекордні 144 матчі за збірну України. За мовчання УАФ позбавила його усіх спортивних регалій, здобутих на батьківщині.