«У тебе місяць. Якщо не розумієш, губернатор пояснить»: як Шевченко прибрав керівника заради людини Буткевича

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
574
2 голоси
«У тебе місяць. Якщо не розумієш, губернатор пояснить»: як Шевченко прибрав керівника заради людини Буткевича
Андрій Шевченко. Фото: УАФ
Відомий журналіст Ігор Бурбас розповів, як президент УАФ Андрій Шевченко нібито в ручному режимі змінює керівників місцевих Асоціацій на лояльних до себе.

Журналіст Ігор Бурбас повідомив, що голова УАФ Андрій Шевченко прийняв рішення зняти з посади очільника Асоціації футболу Дніпропетровської області Віктора Андрухіва.

При цьому провернути цю операцію Шевченко захотів фактично у ручному режимі.

«Десь три тижні тому Андрухіву зателефонував Ігор Грищенко, генеральний секретар УАФ. Виявилося, що на тому боці слухавки Шевченко, який не хотів дзвонити зі свого телефону».

За словами Бурбаса, в президента УАФ та Андрухіва стався наступний діалог:

«У тебе є місяць, аби скласти повноваження і передати їх Олексію Маркову». Андрухів не зрозумів, а Шевченко відповів: «Якщо ти не розумієш, то тобі губернатор пояснить».

В Андрухіва після цього не залишилося інших варіантів, як підкоритися волі Шевченка.

«Через пару днів Андрухів призначив виконком, поставив дату звітно-виборного конгресу. І тепер він складає повноваження, передаючи повноваження Маркову», – сказав Бурбас в ефірі YouTube-каналу «BurBuzz».

На думку Бурбаса, таким кадровим кроком Шевченко хоче віддячити власнику Полісся та співвласнику мережі супермаркетів «АТБ» Геннадію Буткевичу.

«Є такий Борис Марков, гендиректор корпорації АТБ. Олексій це його рідний брат, який очолює Федерацію шахів Дніпропетровської області, а тепер очолюватиме і футбольну».

Таким чином, Буткевич поступово захоплює владу в українському футболі.

«Є всі підстави вважати, що вплив Буткевича розширюється за межі Полісся. Не секрет, що його пов'язують дружні стосунки з Шевченком. Зрозуміло, що Буткевич допомагав голові УАФ закривати якісь питання і тепер Андрій Миколайович, схоже, вирішив віддячити, призначаючи людей з орбіти Буткевича».

Нагадаємо, що Шевченко очолив УАФ у січні цього року.