«Величезні питання є»: відомий тренер назвав нинішніх антигероїв Шахтаря, які провалюють сезон

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
749
2 голоси
«Величезні питання є»: відомий тренер назвав нинішніх антигероїв Шахтаря, які провалюють сезон
Гравці Шахтаря, фото: ФК Шахтар Донецьк
Головний тренер Ниви (Т) Юрій Вірт проаналізував старт Шахтаря в чемпіонаті України. Він пояснив, в чому полягають проблеми команди Маріно Пушича.

Відомий український тренер Юрій Вірт в інтерв’ю сайту «Український футбол» висловився про невдалий початок Шахтарем нового сезону УПЛ.

«Шахтар розпочав сезон не по-чемпіонськи. Обидві поразки «гірників» в УПЛ мене відверто здивували. Як на мене, то багато гравців підійшли до нового сезону явно не у найкращих фізичних кондиціях. Дуже невиразні матчі були проти Полісся (0:1), Олександрії (3:4) та й Лівого Берега (1:0)».

Експерт пройшовся й по персоналіях.

«Десь не виручав Різник, величезні питання є до Коноплі та Бондаря, не яскраву гру демонструє лідер команди Судаков. От чому й результати такі. Не побачив я достатньої самовіддачі, агресивного футболу теж».

Розгромна перемога над Карпатами (5:2) також не переконала Вірта.

«Не вражає команда. От навіть розтрощили Карпати в останній грі, але два такі пропущені голи… І Карпати мали нагоду забивати ще».

Фахівець відповів, чи дійсно найслабшою ланкою цього Шахтаря є оборона.

«В матчі проти Карпат Шахтар наробив купу помилок у захисті. Особливо коли їм забивав Підлепенець після кутового: бив Євген з воротарського майданчика і ніхто його не опікав».

Він підкреслив, що проблема все ж полягає саме у загальнокомандних діях у захисті.

«Проблеми у захисті є – це очевидно. Однак претензії та величезні питання перед стартом в ЛЧ не лише до Коноплі й Бондаря, а до всіх гравців. Не допрацьовує в обороні команда загалом», – сказав Вірт.

  • Шахтар після п’яти проведених матчів посідає сьоме місце в турнірній таблиці УПЛ, набравши дев’ять очок;
  • 18 вересня команда стартує в Лізі чемпіонів гостьовим матчем проти Болоньї. Старт зустрічі – о 19:45 за Києвом.