«Звідки він мене знає?»: як Гаттузо здивував легенду Динамо – цікава історія після матчу зірок

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
21053
11 голосів
«Звідки він мене знає?»: як Гаттузо здивував легенду Динамо – цікава історія після матчу зірок
Дженнаро Гаттузо. Фото: Google
Колишній воротар Динамо та Дніпра Святослав Сирота розповів цікаву історію про ексзірку Мілана Дженнаро Гаттузо та легенду київського Динамо Андрія Бібу.

Святослав Сирота в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол‎» згадав, як був помічником головного тренера у матчі між збірною світу і СРСР, який був присвячений 60-річчю Хорена Оганесяна.

Ексголкіпер Динамо та Дніпра розповів, що після тієї гри Дженнаро Гаттузо проголосив тост в честь Андрія Біби.

«Був такий момент, коли ми сиділи разом. І тут італієць Дженнаро Гаттузо підняв келих і каже такі слова: «Тут, серед нас, є потужна людина, яка пройшла кілька чемпіонатів світу, незважаючи на ті обставини, в яких він жив. Цей келих я піднімаю за нього». 

Я перекладаю, всі слухають і думають, про кого він це каже. І тут Гаттузо повертається до Андрія Андрійовича Біби: «Це я про вас. Велика вам повага». 

Легенда Динамо не зрозумів, що сказав італієць і подумав, що той насміхається над ним.

«А Біба так дивиться на мене і каже: «Він що, травить мене? Звідки він мене знає?». Я відповів: «Ви відома людина, про вас знають не тільки в Україні, але і в світі, і ви це повинні зрозуміти». Це було дуже приємно, що наших футболістів, навіть старшого покоління, знають і шанують», – сказав Сирота.

  • Біба провів у Динамо десять років та тричі вигравав чемпіонат СРСР.
  • Гаттузо виступав за Мілан 12 років, двічі виграв Лігу чемпіонів, двічі тріумфував у Серії А, а також здобув багато інших трофеїв.