УАФ ухвалила офіційне рішення: Асоціація повідомила, хто замінить клуб УПЛ, який знявся зі змагань

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
17766
7 голосів
УАФ ухвалила офіційне рішення: Асоціація повідомила, хто замінить клуб УПЛ, який знявся зі змагань
Будинок футболу. Фото: УАФ
У п’ятницю, 13 вересня, відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу, під час якого було ухвалено рішення затвердити зміни до регламенту УПЛ-2024/25.

На черговому засіданні Виконавчого комітету УАФ було ухвалено, хто має замінити клуб, який знявся зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-оф, але до початку нового сезону.

Отже, діятимуть наступні положення:

  • Право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;
  • Якщо команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, перемогла в матчах плей-оф, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 14-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;
  • Якщо в матчах плей-оф перемогли команди, що посіли 13-те та 14-те місця в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ;
  • Якщо команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ, не має можливості брати участь у змаганнях УПЛ, то право участі отримує команда, що посіла четверте місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ.

У разі зняття двох команд зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-оф, але до початку нового сезону право участі у змаганнях УПЛ матимуть команди, які програли в матчах плей-оф за вихід до УПЛ.

  • Нагадаємо, що напередодні нинішнього сезону з розіграшу УПЛ знявся Дніпро-1.
  • Оскільки вищезазначені норми раніше не були прописані у регламенті, довелося проводити «Турнір чотирьох», аби визначити команду, яка замінить дніпрян. Заповітну путівку виграв Лівий Берег.