Леоненко відреагував на ганебне фіаско України з Албанією: він назвав причину і гравців, що зразу впали в ціні

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
6438
4 голоси
Леоненко відреагував на ганебне фіаско України з Албанією: він назвав причину і гравців, що зразу впали в ціні
Віктор Леоненко. Скрін: YouTube
Колишній нападник Динамо та національної збірної України Віктор Леоненко проаналізував домашню поразку синьо-жовтих від Албанії (1:2) у рамках першого туру Ліги В Ліги націй.

Футбольний експерт Віктор Леоненко в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua прокоментував поразку збірної України від Албанії (1:2) у першому турі Ліги В Ліги націй.

Леоненко вважає такий результат не провалом, а закономірністю.

«Це не провал, а наш рівень. Я взагалі не зрозумію, чому багато хто вважає, що в нас найкраща збірна за всю історію. Найкраща збірна три удари у площину воріт з Албанією не робить!».

Фахівець пояснив головну проблему команди.

«Ми звикли грати в даремний контроль м'яча. Реброву треба шукати проблему – чому немає моментів. Якщо немає моментів, це означає, що гравці у нас не особливо хороші. Нехай вже краще тактика на контратаках буде, ніж ось це ось перекочування».

Леоненко навіть нагадав головному тренеру збірної Сергію Реброву часи спільної ігрової кар’єри.

«Ребров повинен пам'ятати, як Барселона возила Динамо в наш час, але навіть тоді у нас були моменти. А зараз – нічого!».

Спеціаліст підкинув тренерському штабу ідею.

«Я не збираюся матюкати нашу збірну, але Реброву треба робити висновки й думати, як створювати моменти. Нам треба або сміливіше грати, або змінювати футболістів. Можливо, слід грати з двома нападниками».

Дісталося від Леоненка й нашим зіркам.

«А то в нас купа півзахисників, а Судакова, Бражка і Шапаренка взагалі не було видно. Я розумію клуби. Вони хочуть дорого продати своїх футболістів і тому їх хвалять, але після матчу з Албанією Судаков і Шапаренко точно подешевшають».

🔥Читайте також: «Шапаренко в Реалі, Судаков у Юве, Ванат у Барсі? Їм ще смоктати груди мамки»: Сабо у шоці від матчу Україна – Албанія

Ексдинамівець констатував, що Україна не зробила ніяких висновків після Євро.

«Говорили-говорили про те, щоб не повторити результат із Румунією (0:3), і в підсумку 1:2 програли, а могли й з більшим рахунком поступитися».

Радити кадрові ходи Реброву Леоненко не став.

«Я до складу не лізу і не збираюся підказувати Реброву. Не хочу робити його роботу».

Розібрав фахівець й голи матчу.

«З кутового нам забили дурний м'яч. Ми теж такий забили, коли воротар албанців помилився. Конопля відзначився випадковим голом, бо моментів у нас не було».

Леоненко наголосив, що не отримав особливого задоволення від гри.

«Після замін ударів у нас стало більше, але загрози вони не несли. У албанського воротаря не було таких сейвів, як у Трубіна. Що тільки албанці не робили, навіть п'ятками грали!. Але мені навіть розбирати цю гру нецікаво, тому що за 90 хвилин ми створили півтора моменти», – сказав експерт.

В наступному турі у вівторок, 10 вересня, збірна України в гостях зіграє з Чехією. Матч стартує о 21:45 за Києвом.