Леоненко – про матч з Албанією: «У збірної України мені сподобалася лише зачіска Циганкова. Напевно, заснув у перукарні»

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
55165
41 голосів
Леоненко – про матч з Албанією: «У збірної України мені сподобалася лише зачіска Циганкова. Напевно, заснув у перукарні»
Віктор Циганков і Віктор Леоненко, колаж: Sport-express.ua
Колишній нападник Динамо, а нині відомий експерт Віктор Леоненко, ексклюзивно для сайту Sport-express.ua поділився думками про поразку України від Албанії (1:2) у стартовому турі Ліги націй.

Вболівальники явно очікували не на такий результат. Після невдачі на Євро-2024 збірна країни жахливо стартувала у Лізі націй. Наша команда програла Албанії з рахунком 1:2 та разом з чехами, які зазнали фіаско у матчі з грузинами, знаходяться на дні турнірної таблиці.

Сайт Sport-express.ua поспілкувався про матч збірної України з Віктором ЛЕОНЕНКОМ.

«Після матчу з Албанією Судаков і Шапаренко точно подешевшають»

– Вікторе Євгеновичу, чому зі збірною Албанії стався провал?

– Це не провал, а наш рівень. Я взагалі не зрозумію, чому багато хто вважає, що в нас найкраща збірна за всю історію. Найкраща збірна три удари у площину воріт з Албанією не робить! 

Ми звикли грати в даремний контроль м'яча. Реброву треба шукати проблему – чому немає моментів. Якщо немає моментів, це означає, що гравці у нас не особливо хороші. Нехай вже краще тактика на контратаках буде, ніж ось це ось перекочування.

Ребров повинен пам'ятати, як Барселона возила Динамо в наш час, але навіть тоді у нас були моменти. А зараз – нічого! 

Я не збираюся матюкати нашу збірну, але Реброву треба робити висновки і думати, як створювати моменти. Нам треба або сміливіше грати, або змінювати футболістів. Можливо, слід грати з двома нападниками.

Сергій Ребров, фото: УЄФА

А то в нас купа півзахисників, а Судакова, Бражка і Шапаренка взагалі не було видно. Я розумію клуби. Вони хочуть дорого продати своїх футболістів і тому їх хвалять, але після матчу з Албанією Судаков і Шапаренко точно подешевшають.

Говорили-говорили про те, щоб не повторити результат із Румунією, і в підсумку 1:2 програли, а могли і з більшим рахунком поступитися. 

– Хто з гравців уже не тягне рівень збірної і кого Ребров може викликати, щоб підсилити гру? Можливо, варто придивитися до Гуцуляка, Назаренка, Краснопіра?

– Я до складу не лізу і не збираюся підказувати Реброву. Не хочу робити його роботу. 

– Що скажете про голи у вчорашньому матчі?

– З кутового нам забили дурний м'яч. Ми теж такий забили, коли воротар албанців помилився. Конопля відзначився випадковим голом, бо моментів у нас не було. Після замін ударів у нас стало більше, але загрози вони не несли. У албанського воротаря не було таких сейвів, як у Трубіна. Що тільки албанці не робили, навіть п'ятками грали!

Але мені навіть розбирати цю гру нецікаво, тому що за 90 хвилин ми створили півтора моменти. 

«Вони ж друзі з Шевченком, тому, напевно, Ребров допрацює свій контракт зі збірною до кінця»

– До речі, як вам Кабаєв, здатний на повноцінній основі замінити Мудрика, якщо Михайло так невиразно гратиме в Челсі?

– А він що, там грає? Про регбіста у нас тільки й пишуть, хоча в Англії його матюкають постійно. Звичайно, Кабаєв може його замінити. Хоча після вчорашньої гри мені взагалі ніхто не подобається у збірній України.

– Але хоч щось позитивне помітили для себе у вчорашньому матчі?

– У збірної України мені сподобалася лише зачіска Циганкова. Напевно, він заснув у перукарні. А може, відрощує собі дреди, як афроамериканці в НБА. Дивлюся, зараз у всіх футболістів скроні підстрижені, і це не тільки в нашої команди. Вони що, панками себе відчули?

Віктор Циганков, фото: УАФ

– Ребров після матчу сказав, що на полі не було команди, але чому тренер жодного разу не взяв провину на себе? Хіба не він відповідає за команду?

– Це вже до нього питання. У нас Фоменко так любив говорити, царство йому небесне. Він теж вважав, що винна завжди команда, але тільки не тренер.

– Як думаєте, після невдачі на Євро і провального матчу з Албанією, Ребров допрацює свій трирічний контракт зі збірною?

– Вони ж друзі з Шевченком, тому, напевно, допрацює. Хоча, якщо його почнуть критикувати всі підряд, то може й не допрацювати. Але тоді доведеться платити неустойку, а я не знаю, чи є в УАФ на це гроші. Я думаю, що Ребров допрацює свій контракт. 

– Чого чекаєте від матчу з Чехією?

– Тут уже відступати нікуди. Якщо їх грузини впевнено обіграли, то, може, і ми обіграємо. Подивимося. Зараз не хочу гадати.

🔥Читайте також: «Шапаренко в Реалі, Судаков у Юве, Ванат у Барсі? Їм ще смоктати груди мамки»: Сабо у шоці від матчу Україна – Албанія