«Морально усі були пригнічені. Поворознюк пропав»: як власник Інгульця не віддав гроші після вильоту з УПЛ

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
6711
6 голосів
«Морально усі були пригнічені. Поворознюк пропав»: як власник Інгульця не віддав гроші після вильоту з УПЛ
Олександр Поворознюк, фото: ФК Інгулець
Колишній півзахисник Інгульця Олександр Кучеренко пригадав обставини, за яких команда вилетіла з УПЛ у сезоні 2022/23. Не в останню чергу вплинула на це поведінка президента клубу Олександра Поворознюка.

Олександр Кучеренко в інтерв’ю сайту «Український футбол» пригадав, як в кампанії 2022/23 вилетів з Інгульцем до Першої ліги.

Футболіст поділився цікавими подробицями відставки з посади головного тренера Сергія Ковальця, який прийняв колектив під час зимової перерви.

«Насправді, Ковальця прибирали ще перед останнім туром з Вересом (0:1). Прийшов президент й сказав, що Ковалець звільнений. Ми потім командою зателефонували Григоровичу [Олександру Поворознюку] й заступилися за тренера та попросили залишити його. Він погодився, але після Вереса все ж його прибрав».

Кучеренко пояснив, чому Інгулець вже під керівництвом Владислава Лупашка поступився ЛНЗ (1:1, 1:2) у перехідних поєдинках за право грати в УПЛ.

«Перед стиковими матчами в команди вже не було ніяких сил та емоцій. Морально усі були пригнічені. Ще й Поворознюк тоді пропав, перестав платити премії… А коли з’явився, було вже пізно. З ЛНЗ в нас не було шансів. Усі футболісти знали, хто куди піде. Вже домовилися. Багатьом було однаково».

Гравець зізнався, що і сам вже мав інший варіант для продовження кар’єри, але відпрацював сезон до кінця. Поворознюк за це «нагородив» невиплатою зарплати за останній місяць.

«У мене був варіант з Оболонню. Мені телефонували і я попередньо спілкувався. Все одно ми з пацанами, як професіонали, відпрацювали до кінця. Хоча й розуміли, що Поворознюк не дасть зарплату за червень, якщо команда вилетить. Так воно і вийшло», – сказав Кучеренко.

  • Зазначимо, що в тому сезоні у регулярному чемпіонаті України Інгулець посів 14-те місце, набравши 31 очко у 30 матчах;
  • Вже у наступному сезоні Лупашко повернув команду до УПЛ;
  • Кучеренко виступав за Інгулець з 2017 по 2021 рр. та з 2022 по 2023 рр. (124 матчі, шість голів, дві результативні передачі);
  • В липні футболіст перейшов до узбецького Металургу (Бекабад).