Президент ПФЛ не стримався після зняття українського клубу з чемпіонату: «Це створить певні проблеми»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
5607
1 голос
Президент ПФЛ не стримався після зняття українського клубу з чемпіонату: «Це створить певні проблеми»
Олександр Каденко. Фото: Google
Президент Професіональної футбольної ліги України Олександр Каденко прокоментував рішення керівництва закарпатського ФК Хуст припинити виступи у Перші лізі.

Сьогодні, 4 вересня, головний тренер ФК Хуст Володимир Циткін підтвердив інформацію – закарпатський ФК Хуст більше не буде виступати на професійному рівні та знімається з розіграшу Першої ліги.

Олександр Каденко дав зрозуміти, що невдоволений рішення босів закарпатського клубу.

«Хуст виявився непослідовним. Ще після вильоту до Другої ліги після завершення минулого сезону закарпатці збиралися знятися зі змагань під егідою ПФЛ. Навіть оформили своїм гравцям статус вільних агентів.

Коли ж зійшла з дистанції Дружба й стало можливим повернення Хуста до Першої ліги, то «містяни» запевнили мене, що жодних проблем з їхньою участю не буде. І ось такий конфуз вже на старті сезону».

Президент ПФЛ заявив, що чекає на офіційні документи від Хусту, які підтверджують, що команда більше не буде грати у Першій лізі.

«Чекаю на офіційний лист від ФК Хуст, потім Центральна Рада ПФЛ ухвалить рішення про зняття закарпатців з турніру.

Звісно, це створить певні проблеми при визначенні учасників другого етапу першолігової першості, адже тепер в групі «А» буде на одну команду менше, але думаю, що знайдемо вихід з цього становища», – сказав Каденко у коментарі Sport.ua.

  • Минулого сезону Хуст завершив виступи у Першій лізі на сьомому місці у групі вибування. На фініші сезону команда так само видала негативну серію з трьох поразок поспіль.
  • Зараз Хуст посідає останнє, дев'яте місце в турнірній таблиці групи А Першої ліги України, з нулем очок.
  • Команда Циткіна програла Поділлю (0:1), Ниві Тернопіль (2:3) та Епіцентру (2:5).
  • У наступному турі ФК Хуст має зіграти з харківським Металістом. Ця гра запланована на завтра, 5 вересня.