Кравець назвав головну проблему українського футболу: ексфорвард Динамо отримав пораду від легенди Аякса

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
242
1 голос
Кравець назвав головну проблему українського футболу: ексфорвард Динамо отримав пораду від легенди Аякса
Артем Кравець. Фото: Google
Радник з питань розвитку дитячо-юнацького футболу президента Динамо Ігоря Суркіса Артем Кравець розповів про спілкування з легендарним колишнім голкіпером збірної Нідерландів та Манчестер Юнайтед Едвіном ван дер Саром.

Артем Кравець розповів, що після закінчення навчання на футбольного менеджера зустрівся з колишнім голкіпером Аякса, Ювентуса та Манчестер Юнайтед Едвіном ван дер Саром.

«Так, ван дер Сар приїхав на наш випуск. Ми могли ставити йому питання, але там було більше футбольних моментів, які я знав до цього. Наскільки розумію, то він зараз працює в Європейській асоціації клубів та допомагає їм розвиватися».

Радник Ігоря Суркіса заявив, що питав у нідерландця про перехід юних гравців до дорослого футболу.

«А якщо говорити про поради, то найбільше мені запам’яталася одна з перших тем, коли ми тільки знайомилися. Я ставив питання щодо переходу з дитячого футболу в дорослий. Для нас це дуже проблемна тема – багато талантів губиться».

Ексфорвард Динамо вважає, що поради ексзірки футболу допоможуть киянам у роботі з молодими гравцями.

«Отримав чимало порад, думаю, що вони будуть дієвими. Там є дуже багато моментів, які можуть допомогти не втрачати талановитих дітей, які потрапляють у дорослий футбол. Їх просто треба започаткувати і розвинути в нашому клубі. Я думаю, що це допоможе».

Але колишній нападник столичного гранду зізнався, що не всі методики можна опрацювати в Україні.

«Але також треба розуміти, що якщо в Боруссії Дортмунд, Аяксі чи Спортингу свої реалії та менталітет, то наші реалії та менталітет відрізняються. Тобто поради є, але «копіювати і вставити» – такого робити ніхто не буде. А от постаратися їх розвинути в Динамо, думаю, нам буде під силу», – сказав Кравець для Тribuna.com.

  • Кравець за Динамо провів 144 матчі, забив 43 голи та віддав 14 результативних передач. 
  • Під час кар'єри Артем також виступав за такі клуби, як київський Арсенал (2013), німецький Штутгарт (2016), іспанська Гранада (2016-2017), а також турецькі Кайсеріспор (2018-2020), Коньяспор (2020-2022) та Сакар'яспор (2022-2023).
  • За збірну України екснападник зіграв 23 матчі та наніс вісім результативних ударів.
  • 29 січня 2023 року у віці 33 років форвард оголосив про завершення футбольної кар'єри.
  • Ван дер Сар провів 266 матчів за Манчестер Юнайтед, у яких відзначився 135 «сухими» поєдинками, а за Аякс – 312 матчів і в 139-ти зустрічах не пропустив жодного м'яча.