«Удар, падіння, біль! Все відбулося дуже швидко»: в українському клубі розповіли про жахливе ДТП, яке сталося перед матчем

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
5742
12 голосів
«Удар, падіння, біль! Все відбулося дуже швидко»: в українському клубі розповіли про жахливе ДТП, яке сталося перед матчем
Автобус ФК Ужгород потрапив у ДТП, колаж: Sport-express.ua
Головний тренер ФК Ужгород Яромир Лобода ексклюзивно для сайту Sport-express.ua розповів про ДТП, у яку втрапив клубний автобус напередодні матчу з Поліссям-2.

Мікроавтобус із тренерським та менеджерським складом ФК Ужгород потрапив у аварію по дорозі на матч Другої ліги проти Полісся-2. 

Як повідомила прес-служба ужгородського клубу, внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали головний тренер команди Яромир Лобода, тренер Роберт Смокоровський, лікар Володимир Червіняк – їх відвезли до лікарні. Травми меншої тяжкості отримали фізіотерапевт Михайло Даньков та стратегічний директор Фелікс Ардельянов.

Сайт Sport-express.ua зв’язався із головним тренером ФК Ужгород Яромиром Лободою, щоб дізнатися подробиці інциденту. 

«Буквально секунда і ми в них влетіли! Їхню машину аж підкинуло»

– Яромире Осиповичу, бачив новину про ДТП. Як ваше здоров’я?

– Дякую за дзвінок, всі живі. Я зламав ніс, але то таке. У нашого лікаря Володимира Червіняка подвійний перелом руки зі зміщенням, йому наклали гіпс і будуть робити операцію вже в Ужгороді. Нашому граючому тренеру Роберту Смокоровському наклали шви на ногу, тому сьогодні він не зміг взяти участь у матчі проти Полісся-2. Ну і в нашого менеджерського складу забої та гематоми. Головне – що всі цілі. 

Нас забрали у лікарню, надали медичну допомогу, зробили рентгени. Потім ми давали свідчення в поліцію, а команда поїхала на передігрове тренування, яке провів один із гравців. А ми вже ввечері під’їхали до команди. 

– Полісся якось допомогло?

– Так, Полісся солідарно поставилося до ситуації. Житомирський клуб відправив автобус, який забрав команду на тренування. А ми вже їхали на тих мікроавтобусах, що залишилися. Той бус, який втрапив у ДТП, ремонту не підлягає. Нам з Ужгорода відправили ще один автобус, на якому ми зараз повертаємося додому. 

Фото ДТП за участі автобуса ФК Ужгород, фото: ФК Ужгород

– Так а що там сталося на дорозі?

– Ми їхали по трасі і був з’їзд з дороги. І одна легкова машина вирішила не через смугу розгону, а відразу по діагоналі зрізати і піти на розворот. Як сказав потім водій цієї автівки, вони нас просто не помітили, але я не знаю, як можна було не помітити мікроавтобус на трасі. 

Буквально секунда – і ми в них влетіли! Їхню машину аж підкинуло, але, слава богу, всі цілі, вони були пристебнуті ременем, плюс спрацювали подушки безпеки. Проте їхню машину сильно погнуло. Там повністю провина водія цієї «легковушки», він це сам потім визнав. 

– Наскільки я зрозумів, гравці їхали окремо?

– Так. Ми їхали трьома бусами поряд. У двох були футболісти, а в третьому – тренерський штаб і менеджмент. Після ДТП всі наші буси зупинились, почали надавати допомогу і викликати поліцію.  Всі швидко зорієнтувалися, що робити, хоча стан був шоковий. 

«Я встав, дивлюся – руки-ноги начебто цілі, тільки ніс зламаний»

– А водій тієї автівки, через яке сталося ДТП, не конфліктував?

– Спочатку на емоціях, у стані афекту, він думав, що ми порушували, але через годину вже повністю визнав свою провину і вибачався перед нами, допомагав, хотів якось загладити провину. 

– Розкажіть, що ви відчували під час ДТП, як це виглядало зсередини буса?

– Парадокс в тому, що ті, хто сидів спереду, в принципі цілі. Я і лікар Червіняк сиділи напівлежачи на задніх рядах на двох сидіннях. Самого моменту я навіть не бачив, лише почув, що гальмують, а потім удар, падіння, біль! Все відбулося дуже швидко, я не навіть не зрозумів, що сталося. 

Потім я встав, дивлюся – руки, ноги начебто цілі, тільки ніс зламаний. Але крові було дуже багато: у мене з носу, у Смокоровського – з ноги і губи.

– Чи відобразилась ситуація з ДТП на результаті матчу з Поліссям-2, у якому ваша команда програла з рахунком 1:4?

– Ми старалися абстрагуватися від цієї події, але все одно емоцій було витрачено багато і, може, на матч їх десь не вистачило, плюс стався стрес. Хоча я наголошував гравцям на тому, що ми – професіонали і повинні сконцентруватися на грі. Окрім цього, у матчі ми зробили індивідуальні помилки. Це все і вплинуло на результат.