«Коноплянка був би справжнім героєм»: перший тренер легенди назвав ідеальний топклуб, в який мав перейти зірка

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
222
2 голоси
«Коноплянка був би справжнім героєм»: перший тренер легенди назвав ідеальний топклуб, в який мав перейти зірка
Євген Коноплянка. Фото: ФК Краковія
Перший тренер Євгена Коноплянки – Юрій Кевлич – вважає, що його експідопічному потрібно було обов’язково переходити до Ліверпуля, аби вийти на справді топовий рівень.

Юрій Кевлич, який є першим тренером Євгена Коноплянки, в інтерв’ю сайту «Збірна» відповів, чому колишньому вінгеру важливо було перейти в Ліверпуль.

«Якби він перейшов у Ліверпуль, він би був справжнім героєм. Тоді все було при ньому: швидкість, м'яч неможливо забрати завдяки тому, що він грамотно ставить корпус і прикриває його від суперників».

На думку фахівця, Коноплянка міг би грати й на позиції форварда.

«Але з часом, ясна річ, швидкість втрачається, а він – фланговий гравець. Хоча я і вважаю, що він міг спокійно грати й в нападі. Це все залежить від тренера, під чиїм керівництвом він грає».

Кевлич пояснив, як Коноплянка почав грати саме на лівому фланзі атаки.

«У мене ж він діяв як Давід Вілья у Валенсії Купера. А у Дніпрі в основний склад було важко потрапити. Безсонов запропонував Коноплянці замість якогось легіонера зіграти на лівому фланзі, він зіграв. Ну так воно і пішло, хоча він правша».

Тренер підкреслив, що виховував у гравці універсалізм.

«Все життя я лаяв його, весь час казав тренувати ліву ногу. Але ніби як у Дніпрі в нього вийшло, якщо він на лівому фланзі грав:) Значить, щось ми робили правильно».

Він вважає, що в успіху Коноплянки є і його заслуга.

«Як каже Петро Васильович Кутузов: «На смітнику футболістів важко знайти, їх виховують в дитячо-юнацьких школах або клубах. Просто про тренерів і клуби потім вони забувають, особливо часто коли злітають», – сказав Кевлич.