«Валерій Васильович мав рацію»: як Лобановський вгадав із продажем легендарного гравця Динамо

Аватар Олександр Калінін Олександр Калінін
482
0 голосів
«Валерій Васильович мав рацію»: як Лобановський вгадав із продажем легендарного гравця Динамо
Валерій Лобановський, фото: ФК Динамо Київ
Легендарний захисник київського Динамо Олег Кузнецов згадав, як Валерій Лобановський переконав його поміняти команду та перейти у Рейнджерс.

Культовий захисник київського Динамо (1983-1990) Олег Кузнецов дав ексклюзивне інтерв'ю сайту «Український футбол» і розповів про свій перехід у Глазго Рейнджерс влітку 1990 року.

«Так вийшло, що після чемпіонату Європи всі почали потихеньку їхати. Вирішальним фактором була розмова з Лобановським, який мені сказав: «Рейнджерс тобою цікавиться. Плюс і для Динамо [кошти за трансфер] будуть гарною підмогою і ти не пошкодуєш». І Валерій Васильович мав рацію». 

Кузнецов згадав, як йшли переговори з Рейнджерс за участю Совінтерспорту.

«На той час я вже підписував п'ятирічний контракт. За термінами було щось божевільне. Точно знаю, що Динамо отримало гроші в клуб, а мені зробили хороші умови. Потім я вже дізнавався у Заварова і Балтачі, що вони з місячної зарплати віддавали гроші Совінтерспорту. Мене, на щастя, це не торкнулося».

Лобановський особисто хотів, щоб гравці їхали, а Динамо поповнювало свій бюджет грошами з трансферів.

«На ті часи Динамо могло всіх гравців тієї команди продати і нехило заробити, але Лобановський хотів, щоб цей процес йшов поступово. Спершу поїхали Заваров і Балтача, потім Михайличенко, потім я, Протасов, Литовченко».

Але кілька гравців все ж поїхати в хороші чемпіонати не змогли.

«Шкода, що Безсонов і Дем'яненко, не змогли працевлаштуватися в топових командах, тому що їм було вже за 30, за своїм класом вони на це заслуговували. Лобановський не міг відпустити всіх 14 гравців обойми, інакше Динамо могло просісти, тому відпускали по одному – по два».

  • Кузнецов в складі Динамо провів 238 матчів, забивши 18 голів.
  • За Рейнджерс (1990-1994) захисник зіграв у 35 поєдинках і забив гол.