Не Металіст, не Минай і навіть не Буковина: названо команду, що повинна виграти Першу лігу 2024/25

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5438
4 голоси
Не Металіст, не Минай і навіть не Буковина: названо команду, що повинна виграти Першу лігу 2024/25
Футболісти Металіста 1925. Фото: ФК Металіст 1925
Креативний директор сайту «Український футбол» Артур Валерко назвав Металіст 1925 головним фаворитом нового сезону Першої ліги, попри велику кількість проблем в команді.

Відомий журналіст Артур Валерко для сайту «Український футбол» проаналізував останні проблеми Металіста 1925 напередодні старту у новому сезоні Першої ліги.

На його думку, багато негараздів тягнуться ще з другої половини минулого сезону, коли команду в УПЛ очолив Віктор Скрипник.

«Затрати, судячи з гучності імен і типу переходів, значні – а на виході хаос. Віктор Скрипник прийшов у команду, в якої були серйозні проблеми з пресингом, фізикою, самовіддачею гравців».

Валерко пояснив, чому саме команда зазнала невдачі.

«Нічого з цього не було виправлено. Натомість, ставилася тактична схема, не притаманна даному набору гравців, а деякі футболісти після двох трансферних вікон вимушено закривали позиції на універсалізмі».

Журналіст наголосив на викликах, які стоять перед новим в.о. головного тренера Металіста 1925 Сергієм Карпенком.

«Карпенко наразі виконує надзвичайно складну роботу: в нього така розрізнена команда, наче збірна в перший день зборів. І часу, щоб доукомплектуватися та (це головне) надолужити втрачене в фізпідготовці, просто немає».

Попри все, харків’яни, як вважає Валерко, все одно за своїм класом на голову вище за усіх конкурентів.

«Добре, що за підбором гравців це очевидний фаворит сезону – хіба що номінальний клас допоможе компенсувати втрачене на зборах», – зазначив журналіст.

  • Нагадаємо, що Скрипник очолив Металіст 1925 в грудні минулого сезону, за підсумками якого команда посіла 16-те місце в УПЛ та напряму вилетіла до Першої ліги;
  • В клубу був шанс врятуватися завдяки «Турніру чотирьох», який організували через зняття Дніпра-1 з УПЛ. Однак Скрипник і Ко не скористалися можливістю повернутися до еліти українського футболу, поступившись у півфіналі Лівому берегу (1:1, пен. 4:5);
  • Після гри Скрипник подав у відставку, а на заміну йому прийшов Карпенко;
  • У новому сезоні Першої ліги Металіст 1925 стартує 8 серпня гостьовим матчем проти ФСК Маріуполь.