Чи отримає Дніпро-1 процент від трансферу Довбика у Рому: Фрідман все детально пояснив

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1671
4 голоси
Чи отримає Дніпро-1 процент від трансферу Довбика у Рому: Фрідман все детально пояснив
Артем Довбик. Колаж: Sport-express.ua
Комерційний директор Дніпра-1 В’ячеслав Фрідман ексклюзивно для сайту Sport-express.ua розповів, чи є якась фінансова вигода у дніпровського клубу через перехід Артема Довбика із Жирони в Рому.

Артем Довбик офіційно став гравцем Роми. За інформацією інсайдера Фабріціо Романо, трансфер обійшовся у 30,5 мільйонів євро гарантованими виплатами та шість мільйонів бонусами.

Сайт Sport-express.ua зв’язався із В’ячеславом Фрідманом, щоб дізнатися, чи передбачені якісь гроші від цього переходу Дніпру-1.

«Повірте, більше за Довбика ніхто не давав, хоча ми билися із Жироною за 13-14 мільйонів»

– В'ячеславе Євгеновичу, Дніпро-1 отримає якісь кошти за перехід Довбика до Роми?

– Ні! Нашою умовою продажу Довбика з Дніпра-1 до Жирони було отримати всю суму одразу протягом п'яти днів, тому жодних бонусів і відсотків від подальшого трансферу не передбачено. Як і обумовлювалося, Жирона відразу перевела на наш рахунок шість мільйонів євро. Жодних подальших вигод від продажів Довбика Дніпро-1 не має. 

От у Мідтьюлланда були відсотки від наступного його продажу. Вони отримали близько півтора мільйона євро від трансферу Артема в Жирону, а решту було прописано бонусами від його наступного переходу – це близько 30%. 

В’ячеслав Фрідман. Фото з відкритих джерел

– Мідтьюлланд від трансферу Довбика в Рому отримає 9.15 млн. євро бонусів. Вам не прикро, що Дніпро-1 вирішив усе отримати одразу і не передбачив такий варіант розвитку подій, де можна було заробити більше?

– Я не рахую чужі гроші! У той момент у нас була тільки пропозиція від Жирони. Все! За рік до цього Трабзонспор пропонував 10 мільйонів доларів на двох, нам і Мідтьюлланду, але ми відмовилися. Коли надійшла пропозиція від Жирони, нам треба було терміново продавати Довбика. 

Така у нас була домовленість з Артемом і його агентом, тому що він порядний хлопець і продовжив із нами контракт, щоб Дніпро-1 міг заробити на його трансфері.  Повірте, більше за Довбика Дніпру-1 ніхто не давав, хоча ми билися із Жироною за 13-14 мільйонів. 

Чому ми не заклали відсоток від перепродажу? Це рулетка! А якби Довбик провалився в Жироні? Тоді прощавай, відсоток. Ніхто не знав, як Артем адаптується до Ла Ліги і нової країни. Ми прийняли рішення отримати все й одразу. 

– Дніпро-1 зможе розраховувати на платіж солідарності УЄФА за виховання футболіста?

– Ні. Він прийшов до нас у віці 23-х років. А 5% від трансферної суми розподіляється між клубами, які готували гравця з 12-ти до 23-х років.

«Довбик добре грав у Жироні і, можливо, йому потрібно було залишатися там. Згадаймо приклад Шевченка»

– Як думаєте, Довбик зможе проявити себе в Ромі?

– Це знову-таки рулетка. Буває, що від добра добра не шукають. Він добре грав у Жироні і, можливо, йому потрібно було залишатися там. Згадаймо приклад Шевченка, який у Мілані щороку показував хороші результати, а в Челсі в нього не пішло. Але я розмовляв з одним з агентів Довбика, і він сказав, що в Артема є бажання перейти в клуб з ім'ям. 

Жирона може бути командою на пару сезонів, а Рома є Рома. Цей рік, найімовірніше, – вершина Жирони, і що буде далі незрозуміло. Каталонська команда зараз продає лідерів, пішли Савіо, Довбик і ще кілька гравців.

▶️ Дивитися відео першого інтерв’ю Довбика в Ромі

– Довбиком ще Атлетіко предметно цікавився. Де б вам за ним було цікавіше спостерігати?

– Якщо чесно, то в Жироні, тому що у нього там пішло. Але якщо вибирати між Ромою і Атлетіко, то я назву Рому. Хоча Артему там буде складно – нова країна, мова, менталітет, це довбане катеначчо. Але наскільки я знаю, в римському клубі планується великий проект на роки вперед. Тож бажаю Артему успіхів у новому клубі, будемо за нього вболівати.