«Син Зідана не вийшов на поле, а Крістіан вийшов»: експерт сказав, за які заслуги викликали Шевченка-молодшого

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1034
4 голоси
«Син Зідана не вийшов на поле, а Крістіан вийшов»: експерт сказав, за які заслуги викликали Шевченка-молодшого
Крістіан і Андрій Шевченки, фото: Instagram
Колишній головний тренер Таврії, Миколаєва, Полтави та ряду інших українських клубів Олег Федорчук висловив думку про виклик сина президента УАФ Андрія Шевченка – Крістіана – до лав збірної України U-19 на Євро-2024.

Відомий український тренер Олег Федорчук в інтерв’ю сайту «Збірна» відповів, наскільки поява в збірній України U-19 на Євро-2024 Крістіана Шевченка є протекцією його батька – голови УАФ Андрія Шевченка.

«Кожен гравець грає в силу своїх можливостей, досвіду, задуму тренера. Крістіана Шевченка викликали у збірну України, отже, бачили в ньому якісь перспективи. На сина великого футболіста завжди тиск. Рідко хто грає на рівні батька, більшість – п’яте колесо».

Експерт пригадав кейс Йорді Кройфа.

«Був у донецькому Металурзі гравець з прізвищем Кройф. Не Йохан, звісно. Його син Йорді. От як йому не намагалися допомогти заграти – все марно. А старт мав високий – Барса, МЮ, Євро-96…».

Також фахівець навів приклад Ельяза Зідана, який виступав на тому самому турнірі.

«У юніорській збірній Франції є син Зінедіна Зідана – Ельяз. Він чомусь не вийшов на поле в матчі проти України в заключній фазі гри, а Крістіан вийшов…», – сказав Федорчук.

  • Зазначимо, що Шевченко-молодший взяв участь у трьох з чотирьох матчів України на турнірі (59 хвилин). Результативними діями не відзначався;
  • Синьо-жовті зупинилися на стадії півфіналу, де поступилися Франції (0:1);
  • На клубному рівні Шевченко виступає за юнацьку команду Вотфорда U-18.