«Мені поставили завдання запросити гравців на 1000 доларів зарплати»: як клуб УПЛ звільнив відомого тренера

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4234
5 голосів
«Мені поставили завдання запросити гравців на 1000 доларів зарплати»: як клуб УПЛ звільнив відомого тренера
Юрій Вірт. Фото: НК Верес
Колишній головний тренер Вереса Юрій Вірт розповів про причини свого відходу з рівненського клубу. Він вважає, що із ним вчинили несправедливо.

Ексголовний тренер Вереса Юрій Вірт в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, чому насправді покинув рівненський колектив після завершення сезону 2022/2023.

За його словами, це було рішення президента клубу Івана Надєїна.

«За три тури до кінця позаминулого сезону, коли ми не потрапили в десятку і президент сказав: «Ми розірвемо з тобою контракт, бо ти не виконав завдання».

Вірт вважає, що зробив усе від себе залежне в команді.

«Іван Олексійович перед початком чемпіонату поставив мені завдання запросити нових гравців на 1000 доларів зарплати, умовно кажучи – і все. А потім вони не могли вже домовитися з футболістами, пропонуючи 3-4 тисячі доларів. Футболісти відмовляли».

Спеціаліст підкреслив, що суттєвої підтримки від керівництва не отримав.

«Коли в перемовинах брали участь президент, його заступник та колишній спортивний директор В’ячеслав Шевчук – жодного футболіста вони не підписали. А мені потрібно було новачків вмовляти на ще скромніші умови. І я це зробив. Нас тоді залишив Рома Гончаренко, який отримав запрошення в Колос».

Вірт пояснив, що, попри його спроби домовитися із президентом, нічого змінити вже було неможливо.

«Коли я президенту сказав: поговорімо по совісті: ви говорили «Рятуй команду», а зараз ви говорите: «Ти не виконав завдання і ми тебе звільняємо»? Я не зрозумів цього. Він погодився зі мною, але рішення було вже прийнято. Я дав слово залишити Верес в УПЛ».

Тренер повідомив, які фінансові умови футболістам пропонував клуб за його часів.

«Футболісти йшли на 30 тисяч гривень зарплатні. З тієї суми ми починали в Другій лізі. Повірте мені, відношення до футболу було те саме, як і коли хлопці грають за набагато більші гроші».

Вірт розповів, як тримав команду в такій ситуації.

«Ми багато років провели разом. Я говорив: «Пацани, треба потерпіти, війна. Давайте рік пограємо, а далі розмовлятимемо з президентом». Десять футболістів погодились, працювали. Вони це прекрасно розуміли. Велика подяка хлопцям, які пішли на цей крок», – сказав фахівець.

  • Нагадаємо, що Вірт очолював Верес у 2017 році та з 2019 по 2023 рр.;
  • Останньою його командою був Звягель, який він тренував з квітня по липень 2024 року, поки клуб не прийняв рішення знятися зі змагань Першої ліги.