«Все вийшло так, як хотілося людям, що починали це «варити»: Циганик розповів, як Карпати позбулися Маркевича

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4383
4 голоси
«Все вийшло так, як хотілося людям, що починали це «варити»: Циганик розповів, як Карпати позбулися Маркевича
Мирон Маркевич. Фото: ФК Карпати (Львів)
Популярний журналіст Ігор Циганик поділився подробицями відходу Мирона Маркевича з посади головного тренера львівських Карпат. Він пояснив, що не подобалося легендарному коучу.

Журналіст Ігор Циганик розповів історію приходу на посаду головного тренера Карпат екскоуча Інгульця Владислава Лупашка, який замінив Мирона Маркевича.

За інформацією інсайдера, президент клубу з Петрового Олександр Поворознюк був неприємно вражений, що в нього за спиною зелено-білі вели переговори з керманичем його команди та відмовився від його послуг.

«Наскільки я знаю, про це дізнався президент Інгульця і йому стало неприємно, що у нього за спиною вели перемовини з головним тренером. Тоді сталася така колізія, що він відмовився від послуг Лупашка, і Карпати, які його спровокували, змушені були запросити Лупашка головним тренером Карпат U-19».

Циганик підкреслив, що від початку було очевидно, що Маркевича запрошенням Лупашка намагаються спровокувати на відхід з клубу.

«Всі прекрасно розуміли, що Маркевич піде та не витримає всієї цієї історії. Мені дивна вся ця історія, але вона вийшла так, як хотілося цим людям, що починали все це «варити». Маркевича витіснили при тому, що він легендарна людина для Львова».

Сам Циганик не поділяє рішення менеджменту «левів».

«Я розумію, що й у Маркевича були свої факапи на посаді головного тренера. Непросто було й з Остапом [син та помічник Мирона Богдановича] працювати футболістам. Але Маркевич і завдання виконав і легендарна людина, а його обставляли таким чином, аби виштовхнути».

Також, за даними джерела, Маркевич був невдоволений трансферною політикою клубу.

«Маркевичу пообіцяли, що комплектація команди дозволить боротися хоча б за середину турнірної таблиці, може навіть спробувати поставити завдання поборотися за єврокубки. Маркевич дуже хотів Рубчинського, Сарапія. Карпати казали, що готові платити великі гроші за цих футболістів».

Журналіст пояснив, що стало останньою краплею для Маркевича.

«Комплектація не відповідає амбіціям Маркевича. Він сам розумів – вийти з командою, яку тобі скомплектували, а ти не повністю брав участь в ній... Команда 1-2 матчі програє, і все посиплеться на нього. Він просто зняв з себе відповідальність», – зазначив Циганик в етері ютуб-каналу «FootballHub».

  • Нагадаємо, що Карпати минулого сезону посіли друге місце в Першій лізі, поступившись чемпіонством саме Інгульцю, який очолював Лупашко;
  • Маркевич протягом кар’єри п'ять разів працював у Карпатах: 1992-1995, 1996-1999, 2001-2002, 2003-2004, 2023-2024.