«Я дуже сильно засмучений цим рішенням. Місяць страждаю»: відомий тренер не підбираючи слів розніс УПЛ і УАФ

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2287
4 голоси
«Я дуже сильно засмучений цим рішенням. Місяць страждаю»: відомий тренер не підбираючи слів розніс УПЛ і УАФ
Желько Любенович. Фото: Аліна Єрофеєва/ UA-Футбол
Головний тренер Минаю Желько Любенович прокоментував рішення Виконкому УАФ провести мінітурнір для визначення команди, яка замінить Дніпро-1 в УПЛ сезону 2024/25.

Головний тренер Минаю Желько Любенович в інтерв’ю сайту «Український футбол» висловився щодо рішення Виконкому УАФ визначити команду, яка замінить Дніпро-1 у новому сезоні УПЛ, шляхом проведення «Турніру чотирьох».

За його словами, він не очікував на таке рішення, адже напередодні члени УПЛ більшість голосів підтримали повернення у вищий дивізіон саме Минаю.

«Я дуже сильно засмучений цим рішенням, тому що я був упевнений у тому, що УАФ ухвалить рішення на підставі більшості клубів УПЛ, які проголосували за Минай. Я дав футболістам два вихідних і вирішив з'їздити до Сербії. Ми збираємося тільки у вівторок о 18:00 на тренування».

Любенович наголосив, що на сьогодні його команда не готова до відповідальних поєдинків.

«І тут я дізнаюся, що всього через три дні після цього, 26 числа, у нас уже офіційно гра – незрозуміло де і незрозуміло з ким. Виходить, що потрібно у вівторок уже їхати з Ужгорода в незрозуміло яке місто! Як вони це придумують? У мене буде тільки три дні на підготовку до цієї гри».

Коуч підкреслив, наскільки сильно постраждав його клуб через тривалу невизначеність.

«Я вже місяць страждаю через те, що вони не можуть нам сказати, в якій лізі гратиме Минай. Я не можу підписувати через це футболістів! Моя команда дуже сильно постраждала. За п’ять тижнів передсезонки ми підписали всього кілька гравців, тому що не знали, де будемо грати».

Потенційні новачки й самі хотіли знати де гратиме команда.

«Ті гравці, які планувалися під Першу лігу, ми б не могли з такою командою заходити в УПЛ. Ті футболісти, яких хотіли підписати під Прем'єр-лігу, не хотіли до нас іти, поки не настане визначеність».

Наостанок Любенович поставив філософське питання щодо хаосу в УПЛ та УАФ.

«Щотижня з нами тренуються 15-17 гравців, з яких по чотири на перегляді. Ті, хто ухвалюють рішення в кабінетах, розбираються у футболі взагалі?», – сказав тренер.

  • Нагадаємо, що Дніпро-1 остаточно виключили з УПЛ через фінансові труднощі лише 19 липня;
  • Вже відомі результати жеребкування турніру за право виступати в УПЛ у наступному сезоні.