Чемпіонат України втратив команду за два тижні до початку нового сезону: джерело розкрило рішення клубів УПЛ

Аватар Олександр Калінін Олександр Калінін
949
1 голос
Чемпіонат України втратив команду за два тижні до початку нового сезону: джерело розкрило рішення клубів УПЛ
Гравці і тренер Дніпра-1, фото: СК Дніпро-1
Клуби Української Прем’єр-ліги провели онлайн-зустріч, на якій розглянули питання з подальшим майбутнім Дніпра-1, який перебуває за крок від припинення існування.

У вівторок, 16 липня, представники клубів УПЛ провели онлайн-нараду, на якій ухвалили рішення стосовно Дніпра-1. Команду виключили зі складу учасників нового сезону.

«Попри те, що 11 клубів з 14 проголосували за виключення Дніпра-1 з турніру УПЛ на сезон 24/25, представники деяких клубів (зокрема, Рух та ЛНЗ) вважають, що виключення Дніпра-1 з Прем'єр-ліги – це компетенція, насамперед, УАФ, а не УПЛ», – повідомив Telegram-канал «ТаТоТаке».

Остаточне рішення ухвалить Українська асоціація футболу. Раніше повідомлялося, хто має замінити дніпровський клуб.

  • Нагадаємо, що Дніпро-1 втратив майже всіх гравців, досі єдиним з представників УПЛ не вийшов з відпустки і має борги перед гравцями і персоналом.
  • На днях комерційний директор Дніпра-1 В’ячеслав Фрідман в ексклюзивному коментарі для сайту Sport-express.ua сказав, що клуб планує подати заявку на участь в новому сезоні. Ще раніше він жорстко відповів почесному президенту Юрію Березі і розказав, як команда планує грати в кампанії 2024/25.
  • Також Дніпро-1 вже незабаром має стартувати у другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій. 25 липня і першого серпня на команду Юрія Максимова очікують матчі з угорською Академією Пушкаша.
  • Сезон УПЛ розпочнеться третього серпня.