Збірну України знищили з загальним рахунком 1:11: головний тренер жорстко відреагував на фіаско підопічних

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1465
0 голосів
Збірну України знищили з загальним рахунком 1:11: головний тренер жорстко відреагував на фіаско підопічних
Юрій Мороз, фото: УАФ
Головний тренер юнацької збірної України U-16 Юрій Мороз підбив підсумки виступу своєї команди на міжнародному товариському турнірі Dream Cup 2024 в Японії.

Головний тренер збірної України U-16 Юрій Мороз проаналізував результати підопічних на турнірі Dream Cup 2024, де синьо-жовті посіли останнє місце.

За словами коуча, далеко не всі юнаки зуміли виступити на високому рівні, чого вимагає збірна.

«Ті гравці, яких ми взяли на турнір, мають відповідати рівню збірної. Так, хлопці старалися, але чогось не вистачало. Можливо, далася взнаки акліматизація, але факт залишається фактом: команда програвала більшість єдиноборств, я не бачив у хлопців футбольної агресії».

При цьому, за словами Мороза, все ж не абсолютно усі провалили змагання.

«Утім, є й позитивні моменти. Є чимало виконавців, які справили сприятливе враження. Сподіваюся, що надалі, якщо, звичайно, ці гравці будуть прогресувати, вони залучатимуться до збірної».

Наставник наголосив на величезному досвіді, який отримали юні гравці, попри негативний результат.

«Щодо рівня суперників, то мені все сподобалося. Збірні були з різних континентів, зі своїм баченням футболу. Наші футболісти, які вперше були у збірній, побачили рівень гри, де все на порядок швидше, ніж у внутрішніх змаганнях, і вимоги набагато вищі».

Мороз сподівається, що невдача у майбутньому мотивуватиме гравців на більшу роботу.

«Упевнений, що після цього збору в багатьох наших хлопців ставлення до тренувального процесу, футбольного професіоналізму зміниться. Багато наших футболістів здобули величезний урок у тому плані, як потрібно готуватися до виступів за збірну України».

Тренер дав зрозуміти, що в юнаків ще буде останній шанс показати, що вони гідні грати на міжнародному рівні.

«Зараз потрібно ще ретельніше шукати гравців. Не скажу, що цей вік слабкий, але потенціал необхідний. До старту кваліфікаційного раунду залишилося не так багато часу. У нас ще має відбутися один збір, і на ньому необхідно визначатися з кістяком збірної.

Нехай це буде сигналом для багатьох футболістів…», – наводить слова Мороза пресслужба УАФ.

  • Зазначимо, що на турнірі Dream Cup 2024 синьо-жовті програли усі три матчі: Японія (0:6), Сенегал (0:1), Венесуела (1:4);
  • Ця команда вже у статусі збірної U-17 зіграє у першому кваліфікаційному раунді Євро-2025. В групі українці знаходяться разом із Бельгією, Косовом та Казахстаном. Мінітурнір проходитиме в Бельгії, а матчі відбудуться 9, 12 та 15 жовтня.