«Плювок в обличчя»: Циганик згадав і сказав все, що думає про один з найганебніших матчів в історії України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3668
4 голоси
«Плювок в обличчя»: Циганик згадав і сказав все, що думає про один з найганебніших матчів в історії України
Анатолій Тимощук у матчі проти Польщі. Фото: EMPICS/Getty Images
Відомий журналіст та коментатор Ігор Циганик пригадав історію про те, як Анатолій Тимощук завершив свою кар’єру у національній збірній України на Євро-2016.

Журналіст та коментатор Ігор Циганик пригадав, як Анатолій Тимощук попрощався зі збірною України на Євро-2016.

Тодішній головний тренер синьо-жовтих Михайло Фоменко прийняв рішення випустити на поле хавбека замість форварда Романа Зозулі у компенсований час останнього поєдинку групового етапу проти Польщі (0:1), який для нашої команди вже не мав турнірного значення

«Це був плювок в обличчя, кінець Фоменка, кінець епохи. Це уособлювало собою останні півроку управління Фоменка, коли ти не розумієш взагалі, що відбувається».

Циганик зізнався, що не зрозумів такого рішення коуча.

«Ну це Євро, останні хвилини, програємо 0:1, давайте хоч гол заб'ємо, а ми знімаємо нападника і ставимо опорника, просто щоб він показав, що він там був... А у нього все одно це все позабирали», – сказав журналіст у програмі YouTube-каналу «Ігор Циганик».

  • Зазначимо, що на тому турнірі Україна посіла останнє місце в групі, також програвши Німеччині (0:2) та Північній Ірландії (0:2);
  • Тимощук досі є рекордсменом збірної України за кількістю проведених матчів – 144 (чотири голи, чотири асисти).
  • УАФ після початку повномасштабного вторгнення позбавила його всіх футбольних регалій через те, що він не висловився на підтримку України та продовжив працювати у санкт-петербурзькому Зеніті помічником головного тренера.