«Ніколи не пробачу Луческу цю історію»: Циганик розповів, як румун підставив збірну України своєю провокацією

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
7033
9 голосів
«Ніколи не пробачу Луческу цю історію»: Циганик розповів, як румун підставив збірну України своєю провокацією
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо (Київ)
Відомий журналіст та коментатор Ігор Циганик пригадав масову бійку у матчі Шахтар – Динамо (3:0) в рамках 24-го туру сезону УПЛ 2015/16. Він вважає винним Мірчу Луческу.

Журналіст та коментатор Ігор Циганик пригадав бійку у поєдинку Шахтар – Динамо (3:0) у рамках 24-го туру УПЛ сезону 2015/16.

На його думку, той інцидент погано вплинув на мікроклімат у роздягальні національної збірної України напередодні Євро-2016.

Циганик вважає винним у ситуації тодішнього головного тренера Шахтаря Мірчу Луческу, який не визнавав чемпіонства Динамо попри те, що кияни достроково виграли титул.

«Та бійка у матчі Шахтаря з Динамо це величезна винна Луческу. Динамо виграло чемпіонат завчасно, в одному з останніх турів вони грають проти Шахтаря. І тут Луческу починає накручувати ситуацію, що вони несправжні чемпіони, всі матчі грають вдома, а ми літаємо».

Циганик вважає, що досвідчений нині Сергій Ребров, який тоді очолював Динамо, ухвалив би інше рішення в подібній ситуації.

«Ситуація була така: «вони несправжні чемпіони, ми не визнаємо їх чемпіонами, якщо вони нас не обіграють». Ребров повіз туди основний склад. Ну не вези! Зараз би він 100% послав дублерів та дав відпочити футболістам перед чемпіонатом Європи».

Також журналіст звинуватив Тараса Степаненка, який після третього забитого голу підбіг до вболівальників Динамо та почав вказувати на емблему Шахтаря.

«У Львові Шахтар перемагає по грі, величезна напруга, а Луческу накрутив не лише чужих, а й своїх. І Степаненко на цьому теж зривається і біжить до вболівальників Динамо показує логотип Шахтаря показує. Ну що ти показуєш? Для чого це робити?».

Циганик переконаний, що бійка, у якій брали участь гравці збірної України, дуже негативно вплинула на команду Михайла Фоменка на Євро-2016.

«Першим Степаненка вдарив Віда, потім ще хтось, а після вже Ярмоленко вдарив його по ногах. Далі біжить Кучер, б'є Ярмоленка і починається вся ця катавасія. Усі гравці збірної.... І ось цю історію я Луческу ніколи не пробачу», – сказав журналіст у програмі ютуб-каналу «Ігор Циганик».

Відео бійки між гравцями Динамо та Шахтаря:

  • Нагадаємо, що перед презентацією ділового одягу для національної команди на Євро-2016 Ярмоленко та Степаненко публічно помирилися, потиснувши один одному руки.
  • Зі своєї групи на Євро-2016 Україна не вийшла, програвши усі три матчі та не забивши жодного голу: Німеччині (0:2), Північній Ірландії (0:2), Польщі (0:1).